Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanwezigheid Poolse blauwe bessen geen negatieve invloed op marktsituatie

Europees seizoen zachtfruit loopt ten einde

Tholen - Voor het zachtfruit is de overgangsperiode naar importproduct weer bijna aangevangen. "Het wordt stilaan weer tijd. Er is nu nog voldoende binnenlands en Europees product momenteel, maar de kwaliteit gaat als iets naar beneden. Ik verwacht dat we over enkele weken al zachtfruit buiten Europa gaan halen", vertelt Gerrit de Vlieger van Vrijders uit Brussel.

Goede prijzen
De handelaar op groothandelsmarkt Mabru geeft aan dat het qua drukte dagelijks afwisselt op de markt. "Vandaag was het drukker dan gisteren. Natuurlijk heeft dat ook te maken met het warme weer. De frambozen doen het goed en de prijzen liggen tussen de 1,50 en 1,60. Bij bramen wordt er rond de euro gegeven tot 1,20. Van beide producten is er op het moment geen overaanbod. Dat kan namelijk echt een verschil maken." Als het gaat om rode bessen vindt hij het opvallend dat die dit jaar geen terugval gehad. "Andere jaren kon het in augustus nog wel een tegenvallen, maar dit jaar heeft de rode bes zich staande gehouden en bleef de prijs mooi en redelijk stabiel. Ook de blauwe bes heeft het dit seizoen goed gedaan. Prijzen lagen regelmatig rond de 2 euro voor 500 gram en nu is dat zelfs 2,50."



Blauwebessenseizoen loopt ten einde
Gerrit geeft aan dat september normaal gezien een moeilijkere periode is voor zachtfruit. "Deze maand is er meestal een dipje, mensen eten dan weer het nieuwe hardfruit. In oktober/november komt de interesse naar kleinfruit weer terug." Het is dus bijna tijd voor importfruit. "Vooral voor blauwe bessen loopt het Europese seizoen ten einde. We hebben dit jaar ook redelijk wat Poolse op de markt gezien, maar gelukkig had dit weinig negatieve invloed op de marktsituatie. Het is goed te merken dat de vraag naar dit product toeneemt. Het wachten is nu op Peru en andere origines buiten Europa."

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders bvba
Tel: +32 (0)475 36 61 44
gerrit.de.vlieger@telenet.be