Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers Haspengouw maken deze maand de beslissing

Tholen - Telers van Veiling Haspengouw krijgen nog tot einde van september om te beslissen of ze aansluiten bij BelOrta, als ze hun aandeelhouderschap willen behouden. Maandag 5 september was er een vergadering waarin uitgelegd werd welke mogelijkheden ze hadden. "Er werd over het algemeen 'positief gelaten' gereageerd", vat Filip Fontaine samen. "Wij garanderen de aandelen tot het einde van de maand, tot die tijd krijgen telers om te beslissen wat ze willen doen. Momenteel zijn de meesten druk aan de pluk." Op de vraag wat hij verwacht wat de Haspengouwse telers gaan doen antwoordt hij: "Ik heb geen idee, ik kan niet in hun hart kijken."

Telers Haspengouw
Bestuurders en telers van Veiling Haspengouw hebben met elkaar afgesproken dat ze niets zullen communiceren over hun keuze. BelOrta garandeert een lage commissie en snelle uitbetaling. Volgens een teler - die bij een andere Belgische veiling is aangesloten - zullen veel producenten van Veiling Haspengouw kiezen voor BelOrta om die redenen. "Die veiling doet geweldige beloftes en komt ze ook na. BelOrta staat heel sterk. Er geldt een lage commissie en een snelle uitbetaling, dus waarom zouden ze zich niet aansluiten bij BelOrta?"

Moeilijke keuze
"Een hele moeilijke keuze", aldus een grote teler die al jarenlang bij veiling Haspengouw is aangesloten en kort anoniem wilde reageren. "We weten nog niet wat we gaan doen. Het is allemaal een heel trieste bedoening nu. We moeten nog wat zaken afwegen en dan een beslissing maken."

Op 2 september werd bekend dat Univeg de samenwerking met Veiling Haspengouw stopzette en BelOrta het fruit van Veiling Haspengouw zou gaan verkopen.

Klik hier voor de redenen waarom Greenyard de samenwerking stopzette
Klik hier voor het artikel over de mededeling dat BelOrta het fruit gaat verkopen