Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maandag 19 september en dinsdag 20 september 2016

Lezingen over voedselveiligheid en hygiëne op MFC Event

MFC-Event 2016 wordt gehouden op maandag 19 september en dinsdag 20 september 2016. Op beide dagen is er een lezingenprogramma. Alle lezingen hebben te maken met voedselveiligheid en hygiëne en zaken waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen. Denk hierbij aan imagoschade, maar ook aan fraude of terrorisme.

De openingstijden zijn:
Maandag 19 september van 11.00 tot 17.00 uur
Dinsdag 20 september van 11.00 tot 17.00 uur

Maandag 19 september

12.00-12.30 Herman Bessels, architect
'Hoe ziet de fabriek van de toekomst eruit?'
"Niets is zeker en zelfs dat niet. Wat we wel weten is dat de snelheid waarmee geschakeld wordt een 3-voudige turbo begint te krijgen.

12.30-13.30 Rob Creemers, trendwatcher
'Gentechnologie, kunstmatige intelligentie en robotisering'
"Mensen op straat, en daar hoort u ook bij, zijn echt niet bezig met de mogelijkheden op het gebied van gentechnologie, kunstmatige intelligentie en robotisering. Maar het is dichterbij dan u denkt en gaat meer invloed op u hebben dan u denkt.

13.30-13.45 Pauze

13.45-14.15 Veerle de Graef, Flanders' FOOD
'Internet of things, big data, industrie 4.0: kent u het verschil? – de gedigitaliseerde voedingsfabriek'
"Digitalisering en automatisering zijn trends waar we niet omheen kunnen wanneer we denken aan de fabriek van de toekomst. MES, Big data, industrie 4. 0, internet of things…het zijn buzz-woorden die in dit kader kwistig worden rondgestrooid."

14.15-14.45 Pauze

14.45-15.15 Rob Morren, ABN AMRO
'Veranderingen bij consumenten en retailers: hoe blijf je relevant?'
"Eten en drinken stijgen op de interesseladder van de consument. Mede gedreven door social media krijgt hij – gevraagd of ongevraagd – alles te weten over voeding.

15.15-15.45 Peter Verstrate, Mosa Meat
'Kweekvlees'
"Vlees is altijd al een voedzaam en lekker product geweest. De productie van vlees speelt vandaag de dag echter een belangrijke rol bij een aantal serieuze problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, zoals klimaatverandering, de beschikbaarheid van water en voedselbronnen.

15.45-16.15 Michaël van Duijnhoven, N&S Quality
'Voedselveiligheid en terrorisme'
"In voedselproducerende bedrijven dient men maatregelen te treffen in het kader van Food Defense. Food Defense is al in veel normen een vast onderwerp en wordt steeds belangrijker.

16.15-16.30 Edwin de Vries, Oerlemans Plastics
'Verleng de houdbaarheid van uw product in Dolavbakken'

Dinsdag 20 september
12.00-12.30 Gert de Vries, architect
'Voedselfraude van alledag'
Berichtgeving rondom voedselfraude is de afgelopen tijd frequenter geworden. Of dit komt doordat er meer gefraudeerd wordt of omdat er meer (en beter) gecontroleerd wordt, is de vraag.

12.30-13.30 Rob Creemers, trendwatcher
'Gentechnologie, kunstmatige intelligentie en robotisering'
,,Mensen op straat, en daar hoort u ook bij, zijn echt niet bezig met de mogelijkheden op het gebied van gentechnologie, kunstmatige intelligentie en robotisering. Maar het is dichterbij dan u denkt en gaat meer invloed op u hebben dan u denkt.

13.30-13.45 Pauze

13.45-14.15 Paul Nass, CSB-System Benelux
'De digitale fabriek'
In zijn bijdrage aan het lezingenprogramma van MFC-Event gaat Paul Nass, directeur van automatiseringsspecialist CSB-System uit Breda, in op het fenomeen Industrie 4.0 en 'De digitale fabriek'.

14.15-14.45 Pauze

14.45-15.15 Yvon Bemelman, Condor Consultancy
'Hoe veilig is uw voedsel?'
Tijden veranderen, zo ook voedselveiligheid. Vroeger ging het alleen nog om de productie van het eindproduct.

15.15-15.45 Bertwin Tiemersma, Centraal beheer Achmea,
'Reputatiemanagement in 7 stappen'
Bertwin is ‎Accountability en Issue Manager bij Centraal Beheer Achmea. Hij is gespecialiseerd in realtime reputatie- en issuemanagement.

Bertwin Tiemersma: "Een goede reputatie betekent dat een bedrijf en/of industrie moet waarmaken wat het belooft. Soms gaat het fout! De voedselindustrie heeft haar eigen ervaringen op het gebied van reputatieschade door calamiteiten.




Publicatiedatum: