Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greenyard Foods over einde samenwerking met Veiling Haspengouw

"Greenyard verkiest verticale boven horizontale integratie"

Tholen - "Vorig jaar heeft Univeg haar verantwoordelijkheid genomen toen Veiling Haspengouw een partij zocht. We hebben een jaar geprobeerd om samen te werken maar de marktomstandigheden beslisten hier anders over", reageert Greenyard Foods op het stoppen van de samenwerking met Veiling Haspengouw.

Markt niet pushen
Veiling Haspengouw kwam dit jaar zelf naar Univeg toe om aan te geven dat ze horizontaal wilden integreren met andere coöperaties. "Voor ons zou dat moeilijk werken. Als zij gingen samenwerken met andere veilingen werd het voor ons allicht niet gemakkelijk. Greenyard legt de focus namelijk zo veel mogelijk op verticale integratie. Dat wil zeggen dat we echt van fork to field gaan om te keten zo kort mogelijk te houden. Wij zoeken naar producten in de markt naar aanleiding van de klantvraag. Niet omgekeerd. Dit is toch verschillend van de plannen die Haspengouw zelf in gedachten had. We hebben toen besloten om uit mekaar te gaan."

Omstandigheden zaten niet mee
Greenyard Foods geeft aan dat ze van tevoren al wisten dat het een transactie was met een hoog risicogehalte. "Natuurlijk hebben we ontzettend hard gewerkt, maar de omstandigheden zaten niet mee. De Rusland-boycot blijft aanhouden. Ook het komende hardfruitseizoen wordt moeilijk."

Samenwerkingen met andere veilingen sluit Greenyard Foods niet uit. "Wij werken al veel samen met veilingen en coöperaties, maar het liefst verticaal als we de mogelijkheid hebben. Zo kunnen we meer controle over de kwaliteit en versheid van het product houden in een kortere keten."