Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brexit betekent minder strenge fytosanitaire normen Pakistaanse export

Volgens de Pakistan KvK (FPCCI) zal de Brexit op de lange termijn positieve effecten hebben op de Pakistaanse export naar Europa en het Verenigd Koninkrijk. Dit als resultaat van minder strenge fytosanitaire normen.

De telers, die al lange termijn contracten hebben getekend, zouden verliezen kunnen gaan lijden of hogere prijzen krijgen wanneer Brexit wordt doorgevoerd. FPCCI Regional Standing Committee Chairman Ahmad Jawad: "We denken dat de quarantaine restricties soepeler worden voor export naar het Verenigd Koninkrijk aangezien zij enkel op hun eigen zorgen hoeven te letten."

Mango's en verse groenten zijn de grootste exportproducten van Pakistan naar het Verenigd Koninkrijk en misschien kan Pakistan door tijdige handelsdiplomatie meer gaan exporteren. Ook is er in het Verenigd Koninkrijk potentieel voor halal vlees en biologische groenten en Pakistan heeft daar ook de middelen voor.

Het is wel nodig om internationale versnelde kwaliteitsonderzoek laboratoria op te zetten in het Verenigd Koninkrijk om de mogelijkheden te onderzoeken. Ook wil Pakistan een nieuwe handelskoers inslaan met het Verenigd Koninkrijk op de eerste plaats. Ahmad Jawad: "We verwachten een pakket aan vrijhandelsverdragen met het Verenigd Koninkrijk. Aangezien we van oudsher handelspartners zijn, willen we onze export uitbreiden aan de hand van een handelsovereenkomst."

Hij prees ook de expertise van het Verenigd Koninkrijk in agrarische wetenschappen wat heeft gezorgd voor vooruitgang in velden zoals gewasgenetica, duurzame plaag- en ziekte management, zaad- en plantwetenschappen, compost en synthetische bodems.

Hij suggereerde dat Pakistan moet proberen om Engelse investeerders die op zoek zijn naar een veilige investering te verleiden. In 2015 hadden de landen een bilaterale handel ter waarde van €2.060.000.000. De export van Pakistan naar het Verenigd Koninkrijk had een waarde van €1.355.000.000 terwijl er andersom vanuit het Verenigd Koninkrijk €704.000.000 geëxporteerd werd naar Pakistan. 
Publicatiedatum: