Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: hepatitis A-uitbraak met Egyptische aardbeien

Egyptische vertegenwoordigers en de Amerikaanse Food And Drug Administration (FDA) werken samen aan een onderzoek naar een hepatitis A-uitbraak, die in verband wordt gebracht met diepvriesaardbeien uit Egypte.

Sinds 2 september is bekend dat in totaal 74 mensen besmet zijn geraakt met hepatitis A. De FDA heeft bevestigd dat de symptomen bij minstens 32 van hen zo ernstig waren, dat ze direct in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Er worden nog meer slachtoffers verwacht, omdat hepatitis A een incubatietijd van 15 tot 50 dagen heeft.

Het onderzoek naar de plaats van herkomst van de aardbeien en hoe deze zijn gedistribueerd, is nog gaande. De FDA werkt hiervoor samen met de Egyptische nationale gezondheidsdienst. Er wordt onder andere gekeken naar de betrokken onderdelen van de leveringsketen. De FDA is echter bij wet verplicht om commerciële informatie met betrekking tot de leveringsketens geheim te houden. Het FDA heeft het toezicht op geïmporteerde aardbeien verscherpt en zal meer informatie vrijgeven als deze voor handen komt.

Onderzoek door CDC 
De Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC) heeft zijn eerste verslag van de uitbraak gepubliceerd. De mensen, die door de ziekte zijn getroffen, komen met name uit Virginia (55 gevallen), maar ook uit Maryland (6 gevallen), West Viriginia (5 gevallen) en uit New York, North Carolina, Oregon en Wisconsin (in elke regio een enkel geval van hepatitis A).

Zowel het CDC als de FDA wachten nog op de testresultaten. Het laboratoriumonderzoek naar de aardbeien valt onder de verantwoordelijkheid van de FDA en het Amerikaanse ministerie van landbouw. Beide instanties zeggen dat er geen aanwijzingen zijn dat er nog sprake is van een risico op verdere hepatitis-infecties. Uit het verslag blijkt dat verder niet bekend is of er nog andere restaurants en supermarkten zijn, die mogelijk besmette Egyptische aardbeien hebben ontvangen.

Publicatiedatum: