Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Etikettering steeds vaker onjuist

Geen fruit in Belgische fruityoghurt

Het aantal inbreuken op de wetgeving van de etikettering van voedingswaren is in vijf jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de economische inspectie. Het gaat vooral om voedingswaren die andere ingrediƫnten bevatten dan op het etiket vermeld staat. Dat is te lezen op de website van Leen Dierick, Kamerlid bij het Vlaamse CD&V.

"In 2010 waren er 91 gevallen met foute informatie op het etiket. Vorig jaar waren het al 241 gevallen, zo blijkt uit cijfers die ik opvroeg bij de bevoegde ministers. De inbreuken hebben vooral betrekking op de foutieve benaming van onze voeding, maar het gaat ook over foute informatie over de samenstelling en de herkomst van ons eten," meldt Dierick.

"Het gaat onder meer over fruityoghurt zonder fruit, truffelolie zonder truffel of kipgehakt waar je al heel goed moet kijken om te weten dat er ook varken in zit. Bij laatstgenoemde bleek na controle dat meer dan de helft van het gehakt niet afkomstig was van kippen maar van varkens. Dat is geen correcte informatie en het gaat om een foutieve benaming. Dat kan dus niet."

Bron: Leendierick.be
Publicatiedatum: