Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Job van den Broek, Westland-Noord:

"Commissiehandel voor incourante partijen uniek in het Westland"

Tholen - Partijen bloemkool met een plekje, overrijpe meloenen of tomaten die iets te lang dreigen te gaan staan. Veel handelsbedrijven weten niet wat ze ermee aan moeten, maar Job van den Broek heeft er met zijn bedrijf Westland-Noord, als zelfstandig onderdeel binnen de Best Fresh Group, op het Food Center in Poeldijk zijn dagelijkse handel van gemaakt. "Hier in het Westland was zo'n soort commissiehandel er nog niet en het voorziet zeker in een behoefte. Ik probeer de inkopers ook een beetje op te voeden dat ze me op tijd inschakelen als ze denken niet van hun voorraad af te komen. Dan kan ik ze tenslotte ook meer betalen."



Inmiddels weten tal van handels-, verpakkings- en transportbedrijven Job te vinden om van hun incourante handel af te komen. "Het is iedere dag weer spannend welke handel er binnenkomt, maar ik weet er over het algemeen goed vanaf te komen. Veel handelsbedrijven zitten met deze producten in hun maag. Ik zeg altijd: Jullie probleem is mijn oplossing! Ik heb flinke klandizie bij marktjongens en kan echt grote volumes aan in de commissiehandel. Kas- en vollegrondsgroenten zijn mijn corebusiness, al kan ik met het AGF-pakket over de hele breedte uit de voeten. Deze zomer heb ik ook ook flinke aantallen aardbeien gedaan en in de winter zitten we volop in het importfruit. Dan leveren we ook veel aan horecaleveranciers."

"Op het Food Center begint de handel nu weer lekker aan te trekken en worden de producten weer wat schaarser. Mijn handel is erg afhankelijk van de allochtone doelgroep en die zijn in de zomer vaak weg of ze kopen direct bij de tuin. Nu neemt de aanloop weer toe, maar ook in het buitenland weten ze me nu te vinden. Zo heb ik klanten in Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk", vertelt Job. "Als onderdeel van de Best Fresh Group is alles perfect geregeld. Ik ben vrij om in te kopen waar ik wil en ik geniet van de faciliteiten, transport en administratieve ondersteuning van de groep."

"De marge die ik maak, moet je over de hele linie zien. Vaak krijg ik pallets vol handel binnen geschoven en op het ene product maak je winst en op het volgende dik verlies, maar ik moet zorgen onder de streep genoeg over te houden. Trostomaten krijg je bijvoorbeeld altijd weg, maar die paar doosjes andere handel neem ik dan voor lief. Ik wil mijn leveranciers graag ontlasten. Troep is onverkoopbaar, maar uit poolbakken met 50 mango's kan ik soms wel prima 25 goede selecteren. Daar krijg je niet de hoofdprijs voor, maar anders moet je ze storten en daar zitten ook kosten aan. Krijg ik het courante echt niet kwijt, dan stuur ik het naar de voedselbank. Als je het over het reduceren van voedselverspilling hebt, zit je hier goed", besluit Job lachend.

Voor meer informatie:
Job van den Broek
Westland-Noord
ABC Westland 242 Foodcenter A11
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 214481
M: +31 651890232
info@westland-noord.nl
www.bestfreshgroup.com
www.foodcenterwestland.nl