Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
recordaantal van 8.000 bezoekers

Fotoreportage Aardappeldemodag

Tholen - Woensdag 30 augustus was de hele aardappelwereld bijeen op de Aardappeldemodag in Westmaas. "Dit event toont de kracht van de aardappelsector", sprak directeur Ernst van den Ende van Plant Sciences Wageningen UR over het laagdrempelige, eendaagse evenement dat eens in de twee jaar wordt gehouden. Daar was geen woord van gelogen. 8.000 bezoekers - wederom een record - en 135 standhouders waren in Westmaas om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen over het onderwerp dat ze allen gemeen hebben: de aardappel.



Na inspirerende toespraken van prof. Ruud Huirne (WUR/Rabobank), Ir. Dick Hylkema (NAO) en prof Arthur Mol (WUR) ging de beurs van start. Het thema was dit jaar 'Vitaliteit, voor een gezonde aardappelsector'. Binnen vond de bedrijvenmarkt plaats met 77 standhouders. Daarnaast werden de aanwezigen op het mechanisatiepark en bij de rooidemonstraties van alle noviteiten op de hoogte gehouden. Nieuw dit jaar was het Holland Process Paviljoen waar een compleet werkende verpakkingslijn gebouwd was. De 2,5 kg verpakkingen die deze unieke lijn produceerde, werden door de bezoekers als bedankje mee naar huis genomen.

Handelaren spraken van een gezonde stemming op de aardappelmarkt, gezien de vlotte afzet van de vroege en middelvroege rassen en de lagere opbrengsten per hectare. Maar het gros moet nog van het land en achter de plank, dus uiteraard waren er nog de nodige voorbehouden.

Wij maakten weer een fotoreportage van de standhouders