Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lu Zuoqi - Goodfarmers

Chinese perenexport groeit explosief

China geldt als de grootste perenteler ter wereld. De belangrijkste teeltgebieden voor peren binnen China zijn de provincies Shandong, Hebei en Laoning. De belangrijkste variƫteiten die China produceert zijn de Ya-peer, de Su-peer, de Golden-, Snow- en Crown-peren en de Cuigan-peer.

Sinds de laatste paar jaar neemt de totale perenproductie toe. Oudere boomgaarden hadden nog een lage dichtheid aan aanplanting, wat tot een lagere opbrengst leidde. In Shandong en Hebei worden oude perenbomen nu vervangen met nieuwe, dichter op elkaar staande aanplanting. Daarnaast werd het areaal aan perenbomen vergroot. Verder werd de productie van de nieuwe oogst gestimuleerd door de neerslag die in de zomer plaatsvond.





Lu Zuoqi is als marketing-directeur verantwoordelijk voor de perenexport van het bedrijf Goodfarmer. Volgens hem is niet alleen de perenproductie fors gestegen, maar neemt ook de export toe. 

"De export van Chinese peren is sterk toegenomen dankzij een gunstige wisselkoers en de dalende perenprijzen. Rond 2014 schommelden de exportvolumes van peren nog rond de 297.300 ton. In 2015 was dit volume toegenomen tot 373.100 ton. De huidige prijzen voor Ya-peren lijken in vergelijking met vorig jaar stabiel te blijven, maar misschien dat ze in een latere periode zullen veranderen," legt Lu uit.

Goodfarmer is een Chinees teelt- en exportbedrijf, dat zich specialiseert in de teelt van knoflook, gember, pomelo, appelen en peren. De belangrijkste exportmarkt is Zuid-Oost-Aziƫ, maar Goodfarmer exporteert ook als een van de weinigen naar andere afgelegen bestemmingen. Sinds 2003 werkt Goodfarmer samen met het Nederlandse bedrijf The Greenery.

"De oogst van de Ya- en Su-peren is net begonnen. Het is nog te vroeg om te zeggen wat de kwaliteit dit jaar gaat zijn. Tot nu toe lijkt de oogst niet echt af te wijken van die van vorig jaar. De nieuwe Crisp-peren zien er uitstekend uit, hoewel de schillen van de Crown-peer een beetje last lijken te hebben van perenroest."


"De concurrentie op de exportmarkt neemt toe. Dit is een goede zaak, omdat dit zorgt voor een gezonde markt en een goed exportproduct. De markt is groot genoeg om verschillende spelers op actief te laten zijn. Wij proberen ons te onderscheiden door middel van kwaliteit, stabiliteit en ons merknamen. Doordat al onze producten onze merknamen dragen, zijn we direct te herkennen door consumenten, zowel in China zelf als in het buitenland."

"We hebben drie exportmerken: Honest Man, Goodfarmer en Jia Nong. Binnen China leveren we onder het Goodfarmer-merk peren aan Walmart. Honest Man is ons nieuwste merk, dat we vorig jaar hebben gelanceerd."


Het hoofdkwartier van Goodfarmer in de provincie Shandong 



Voor meer informatie:

Lu Zuoqi
Goodfarmer
www.goodfarmer.com
Email: luzuoqi@goodfarmer.com
Contact number: +86 150 9836 6933
Publicatiedatum: