Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rusland: omzet van Lenta neemt toe | Carrefour breidt nieuw format verse AGF in Polen uit

"Sainsbury's test "Slow Shopping"

VS: Big Lots stelt winstverwachting bij
Big Lots Inc. heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. De discountketen had in zijn tweede kwartaal van 2016 een netto winst van $22,7 miljoen (€20,3 miljoen), wat meer was dan wat analisten hadden verwacht. Vorig jaar werd in dezelfde periode een winst gedraaid van $17,64 miljoen (€15,7 miljoen). De vergelijkbare winkelomzet steeg met 0,3%. (chainstoreage.com)

VK: Sainsbury's doet proef met "Slow Shopping"

Sainsbury's experimenteert met een nieuw marketingconcept genaamd "Slow Shopping". Consumenten op leeftijd of met een lichamelijke beperking krijgen elke week de gelegenheid om op hun eigen tempo en met ondersteuning van stafleden hun boodschappen te doen. De campagne wordt in eerste instantie uitgevoerd in een vestiging in Gosforth bij Newcastle en zal elke dinsdag worden gehouden van 13:00 tot 15:00. Hierbij kunnen consumenten ook gratis fruit, koekjes en cake proeven. (money.aol.co.uk)

Canada: Couche-Tard neemt meer Amerikaanse winkels over
De Canadese buurtwinkelketen Alimentation Couche-Tard Inc. heeft onlangs zijn grootste overname ooit georganiseerd. De keten gaat nu opnieuw een aantal winkels overnemen die de aanwezigheid van Couche-Tard in de VS zal vergroten. Couche-Tard gaat 53 vestigingen overnemen die zich voornamelijk in de omgeving van Baton Rouge in Louisiana bevinden. De winkels worden overgekocht van American General Investments en de North American Financial Group. (chainstoreage.com)

Tesco snijdt in banen in Maleisië

Tesco gaat in Maleisië banen saneren en stafleden onderbrengen in grotere vestigingen. Het bedrijf wil echter het aantal banen dat gaat verdwijnen beperken tot een minimum. De reden voor het verdwijnen van de banen is omdat de keten de organisatie van zijn grotere vestigingen wil versimpelen. Er is nog niet bekend hoeveel banen worden gesaneerd. (freemalaysiatoday.com)

Polen: Carrefour breidt nieuw format voor verse AGF uit

Carrefour heeft in Polen zijn tweede Carrefour Market-vestiging geopend. Dit format bevat een assortiment van 15.000 verschillende producten, waaronder veel AGF. Onder het assortiment bevinden zich veel producten die afkomstig zijn van lokale telers. (esmmagazine.com)

Walmart India stimuleert lokale producten

Walmart is van plan om in de komende jaren zijn netwerk aan groothandelsmarkten in India te vergroten tot 70 vestigingen. Ook focust Walmart zich op zijn e-commerceplatform en heeft de keten een aantal initiatieven opgezet om de lokale teelt te stimuleren. (financialexpress.com)

Pirate Joe's en Trader Joe's in juridische strijd
De Canadese onafhankelijke winkelketen Pirate Joe's neemt juridische stappen tegen de Amerikaanse keten Trader Joe's. Eerder was er in 2013 sprake van een geding wegens het handelsmerk, waarbij Trader Joe's zijn concurrent ervan beschuldigde Trader Joe's-artikelen in Canada door te verkopen. De zaak werd door een Amerikaanse rechtbank geseponeerd, omdat Trader Joe's niet zou kunnen bewijzen dat de activiteiten van Pirate Joe's in Canada een nadeling effect op zijn Amerikaanse markt zouden hebben gehad. Trader Joe's heeft verder ook geen vestigingen in Canada. In hoger beroep werd echter de uitspraak gedaan dat het Canadese Pirate Joe's wel degelijk een nadelig effect zou kunnen hebben op de het Amerikaanse trademark van Trader Joe's. (theguardian.com)

VK: Spin gevonden in bananen van Lidl

Een consument trof een mogelijk dodelijke spin aan in een tros bananen die ze bij een Lidl-vestiging had gekocht. De spin was al dood toen deze werd aangetroffen, maar er waren ook kleinere spinnetjes aanwezig die uit een eierzak kwamen kruipen. De spinnen worden nu onderzocht. Er zijn zorgen dat dit de Braziliaanse zwerfspin kan zijn, die erom bekend staat zowel erg giftig als agressief te zijn. (mirror.co.uk)

Rusland: omzet van Lenta neemt toe

De Russische supermarktketen Lenta had in het eerste halfjaar een omzetgroei van 21,9% tot 140,1 miljard roebel (€1,93 miljard). De netto winst steeg met 45,9% tot 4,3 miljard roebel (€59,3 miljoen) met een winstmarge van 3,1%.
Klik hier om meer te lezen op eprretailnews.com.

Australië: Harris Farm Markets opent nieuwe grote vestiging

Harris Farm Markets heeft een nieuwe grote vestiging geopend in een winkelcentrum in Sydney. Het familiebedrijf beheert 24 vestigingen in New South Wales en wil verder uitbreiden. De nieuwe vestiging combineert een traditionele supermarkt met een premium assortiment. (igd.com)

Afrika: Massmart heeft omzetgroei

Het onder Walmart vallende bedrijf Massmart Holdings Limited had in de eerste helft van 2016 een totale omzetgroei van 8,7%. De vergelijkende winkelomzet in deze periode nam toe met 6,4%, terwijl winst steeg met 13,5%. Het bedrijf wil in de komende twee jaar vestigingen openen in Ghana, Mozambique, Nigeria en Zambia. (esmmagazine.com)

Publicatiedatum: