Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwartaalcijfers:

Belgisch Greenyard Foods groeit 8,4%

De Belgische groenten en fruitkolos Greenyard Foods begon het boekjaar goed. De cijfers over het eerste kwartaal van boekjaar 2016/2017 (eindigend op 30 juni) laten voor vrijwel alle segmenten groei zien. De omzet van de groep steeg met 8,4 procent ten opzichte van vorig jaar tot 1.119,7 miljoen euro.



Greenyard Foods is opgedeeld in drie onderdelen: Fresh, Prepared en Horticulture. Op Horticulture na lieten de onderdelen een stevige groei zien. Dit ene segment tekende voor een verlies in omzet van 3,2 procent. Daarmee kwam de omzet uit op 25,4 miljoen euro. Het onderdeel Prepared liet de stevigste groei zien. De omzet steeg van 154,6 miljoen euro in 2015/2106 naar 187,7 miljoen euro dit jaar. dat is een toename van 21,4 procent. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan de overname van de champignonverwerker Lutèce. Exclusief deze overname steeg de omzet met 3,5 procent. Het onderdeel waarbinnen de verse groenten en fruit worden verhandeld, Fresh, liet een groei van 6,4 procent zien. De omzet steeg van 852,8 miljoen euro omzet naar 907,5 miljoen euro.