Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse appelen in Egna te vroeg geoogst

Prijzen voor zomerappelen zijn in bepaalde gebieden niet bevredigend. Een tv-programma van Rttr analyseerde de situatie in de gemeente van Egna, gelegen tussen Trento en Bolzano in Italië. Telers zijn moedeloos door de lage prijzen. 


Apple harvesting.

Walter Thomas, verantwoordelijk voor fruitteelt in de gemeente van Egna: "Onze telers zijn in de war omdat de instructies die zij krijgen tegen hun eigen ervaringen in gaan. Groothandelaren of coöperaties willen dat de telers steeds eerder hun appelen oogsten, waarschijnlijk voor een betere positie in de markt. Telers weten echter dat het fruit dan niet goed smaakt."


The report was broadcast by Rttr Alto Adige.

"Gala appelen zijn inderdaad rood, maar toch zijn ze niet rijp als ze te vroeg geoogst worden."



Giorgio Nones van het lokale Coldiretti: "Onze telers verdienen €0.05 per kilo, terwijl ze gemiddeld €0.25-€0.30 kwijt zijn. Dit betekent dat er geen ruimte is om te investeren. Europa verwacht een kleine afname in productie maar het Poolse aanbod - één van onze grote concurrenten - blijft groeien. Het Russische embargo betekent ook dat er veel teelt beschikbaar is in Europa."



Er werd ook een jonge parttime appelteler geïnterviewd, die vertelde dat hij hiernaast nog een andere baan heeft omdat hij als fulltime appelteler niet voldoende kan verdienen. Rode appelen worden steeds populairder, terwijl de vraag naar gele afneemt.

Publicatiedatum: