Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
check of jouw logins op straat liggen

Website toont gehackte accounts

Tegenwoordig is iedereen zich bewust van het belang van een sterk wachtwoord. Daarmee voorkom je dat hackers al te makkelijk toegang krijgen tot je accounts. Maar er is een andere manier waarop de internetcriminelen achter je inloggegevens kunnen komen: door de database van de onlinedienst te hacken. De afgelopen jaren is er regelmatig gepubliceerd over hacks bij grote bedrijven waarbij de gegevens van duizenden accounts werden gestolen. Maar net als dat niet elke winkeldiefstal het journaal haalt, wordt ook niet elke digitale inbraak gemeld.

Het is dus mogelijk dat je gegevens gestolen zijn, zonder dat je dat weet. De website haveibeenpwned.com geeft een overzicht van de gehackte accounts van verschillende sites. Door enkel je mailadres in te voeren, zie je direct of een de login van een account openbaar zijn.

En voor wie denkt dat het zo'n vaart niet zal lopen: in totaal zijn er 1,4 miljard accounts waarvan de gegevens op straat liggen. En onder die accounts zijn ook enkele grote websites als LinkedIn (165 miljoen accounts), Adobe (152 miljoen accounts) en Dropbox (69 miljoen accounts).

Klik hier om te controleren of jouw gegevens op straat liggen.

Publicatiedatum: