Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Areaal Kharif uien daalt 68%

In Nashik, India, is het areaal waarop Kharif uien zijn beplant dit jaar met 68% afgenomen in vergelijking met vorig jaar. Dit heeft te maken met de verlate moesson en de tegenvallende prijzen voor zomeruien. 

Er werd verwacht dat dit jaar 20.584 hectare beplant zou worden met Kharif uien, maar dit was uiteindelijk 3.434 hectare (17%). Aan het eind van vorig seizoen waren 11.000 hectare beplant met Kharif uien. 

Volgens Nanasaheb Patil, directeur van National Agricultural Co-operative Marketing Federation of India (Nafed) kwam de moesson dit jaar een maand later dan gewoonlijk. "Verder was er een overschot aan zomerteelt waardoor de prijzen zakten. Telers maken grote verliezen en ze kunnen zelfs de productiekosten niet dekken. Ze hebben geen geld voor zaden of arbeidskosten. Als resultaat is het oppervlak van plantages afgenomen."

Vorig jaar was de oppervlakte van plantages met Kharif uien al met 28% afgenomen naar 14.371 hectare als resultaat van de late moesson. Vervolgens stapten telers over naar late Kharif na afloop van de moesson in september. Het oppervlak van de late Kharif nam toen toe van 10.000 hectare naar 51.567 hectare. In 2015 werd in totaal 65.938 hectare met late Kharif verbouwd in vergelijking tot 30.000 hectare in het voorgaande jaar. 

De Kharif uien die in juli en augustus zijn geplant, kunnen van oktober tot december geoogst worden. De late Kharif uien, geplant in september en oktober, kunnen vanaf half december tot eind februari worden geoogst. 



Source: timesofindia.indiatimes.com
Publicatiedatum: