Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mecklenburg-Vorpommern: minder duindoornbessen verwacht

In het grootste duindoornteeltgebied van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern rondom Ludwigslust staat de oogst voor de deur. Silvia Hinrichs, directeur van 'Sanddorn Storchennest GmbH', verwacht dit jaar eerder een gemiddelde oogst van 65 tot 70 ton. Vorig jaar oogstte men 80 ton van de helder oranje, vitaminerijke bessen die aan doornige struiken groeien, zei Silvia tegen de 'Deutsche Presse-Agentur'.

Er zijn twee redenen voor de verwachte kleinere oogst: aan de ene kant wordt er dit jaar van iets kleiner areaal geoogst dan vorig jaar. Aan de andere kant was het weer in de periode van de bestuiving niet optimaal. Sanddorn Storchennest teelt naar eigen zeggen op 117 hectare duindoornbessen en dat volgens ecologische standaarden. Dit is meer dan de helft van het totale teeltgebied in het noordoosten van Duitsland en bijna één zevende van het totale Duitse duindoornareaal.

Bron: www.proplanta.de
Publicatiedatum: