Nederlandse topchefs maken haute cuisine van fastfood
Voor velen zijn de kwaliteit en herkomst van de producten en ingrediënten onbekend. Daar zijn veel onbeantwoorde vragen over. Aan de hand van de reis die de topchefs maken naar het kerningrediënt van de McDonald's producten, komt de keten met telers en leveranciers aan bod. Voor dit online videoconcept worden diverse culinaire grootheden vervolgens uitgedaagd om met de ingrediënten van McDonald's producten een haute cuisine gerecht te bereiden, een concept bedacht en uitgevoerd door LifeHunters. Aan de hand van de vragen van de kritische gastronomen wordt het verhaal achter de producten van McDonald's verteld. Met de passie van de topchef wordt het icoon omgetoverd tot een verrassend haute cuisine gerecht. "De topchefs nemen de kwaliteit en herkomst kritisch onder de loep en zij kunnen ongecensureerd hun mening geven", aldus Eunice Koekkoek, Manager Corporate Communicatie bij McDonald's Nederland.
In de eerste aflevering is topchef Jaimie van Heije, eigenaar van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, op zoek gegaan naar de herkomst van het rundvlees van de Big Mac. Hij bereidde met de ingrediënten van de Big Mac een steak tartare. In de nieuwste aflevering reist Ruben Dekker naar de Limburgse slavelden. De Chef de Cuisine van restaurant Le Garage in Amsterdam bezocht de slateler en het bedrijf dat de sla voor McDonald's verwerkt.