Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Zeevenhoven, Scherpenhuizen:

‘’Snoeptomatenmarkt goed dit jaar’’

Tholen - "De tomaten in het grove segment zijn mooi in balans voor de tijd van het jaar. Was de markt voor ronde en trostomaten in eerste instantie erg aanbod gestuurd, nu komt er ook meer vraag bij. Voor pruimtomaten is de aanvoer matig en de prijzen prima en voor de snoeptomaten kan het seizoen al niet meer stuk. Zowel in de pruim- als snoeptomaten heeft de hagelschade zeker impact op de markt. Doordat er links en rechts nog wat telers uit productie zijn, is er een mooie vraagmarkt ontstaan", concludeert Bart Zeevenhoven van Scherpenhuizen.


 
"Daarbij bepalen de Nederlandse tomaten momenteel de marktsituatie. In Spanje en ook de omringende landen is het veel te warm. De enige concurrentie kwam uit Polen, maar die hadden behoorlijk voorverkocht dat ze zelf tekort kwamen. Nu gaat men prijstechnisch ook wat hoger in de boom zitten, zodat we daar weinig last van hebben. Al met al kan het nog een prima tomatenjaar worden. Langzaamaan zal Spanje op de markt komen, maar de grote vraag is hoe het product zich houdt bij een temperatuur van 40 graden. Ik ben redelijk positief gestemd en verwacht een acceptabel einde op de tomatenmarkt."


 
Voor meer informatie:
Bart Zeevenhoven
Scherpenhuizen B.V.
Tel: +31(0)40 258 4670
b.zeevenhoven@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl