Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omzet Co-op groeit door Britse doperwten | Zweden: ICA maakt vorderingen met duurzaamheid

Recall Colruyt, OKay en solucious Everyday-sinaasappelsap

VK: Co-op heeft omzetgroei dankzij Britse doperwten
De omzet bij Co-op is fors toegenomen dankzij het Britse doperwtenseizoen. Het Britse dorperwtenseizoen loopt in 2016 van mei tot september en heeft dit jaar een recordvolume dankzij het warme, natte weer. Volgens Co-op zijn de doperwten dit jaar zoet en sappig en kunnen ze zowel gekookt als rauw worden gegeten. De doperwten worden voornamelijk geteeld in de omgeving van Somerset. (eprretailnews.com)

VS: Gratis biologische appelen bij Natural Grocers
Natural Grocers gaat op 1 september de eerste 400 bezoekers bij elk van zijn vestigingen een gratis biologische appel en een gratis boodschappentas geven. De keten wil september omdopen tot "Organic Harvest Month", waarin er naast deze actie ook gratis workshops worden gegeven met betrekking tot biologische AGF. (supermarketnews.com)

Australië: Warenhuisketen wil concurreren met Aldi
De warenhuisketen David Jones wil versproducten aanbieden en de concurrentiestrijd met Aldi aangaan. De keten richt zich hierbij op het topsegment van de supermarktsector. "Aldi neemt razendsnel steeds meer marktaandeel in, maar heeft daarbij geen oog voor het hogere marktsegment. Dat is waar wij willen zijn," aldus een woordvoerder van David Jones. Naast verse AGF gaat David Jones via zijn belangrijkste leverancier ook kant-en-klaarmaaltijden in zijn assortiment opnemen. (startsat60.com)

VS: Drastische prijsverlagingen bij Kroger
Kroger heeft onlangs in 120 vestigingen de prijzen van zo'n 1.000 producten in het assortiment verlaagd, aldus een artikel op branchsite The Robin Report. Verder is Kroger verwikkeld in het verbeteren van zijn klantenservice door zo'n 14.000 nieuwe stafleden aan te trekken voor zijn 2.800 vestigingen.. (yahoo.com)

Zuid-Afrika: Woolworths verlaagt prijzen
Woolworths wil ondanks de moeilijke economische omstandigheden van de Zuid-Afrikaanse retailsector zijn prijzen verlagen, aldus Business Day. De keten geeft aan zich te beseffen dat consumenten het niet makkelijk hebben door de zwakke Zuid-Afrikaanse rand en de hoge rente van dit moment. Onlangs maakte de keten bekend dat de groepsomzet was gestegen met 16,4% tot R72,1 miljard (€4,6 miljard). (destinyconnect.com

VS: Dollar General verlaagt prijzen
Dollar General gaat in navolging van concurrenten als Kroger ook zijn prijzen verlagen. In reactie op de tragere omzetgroei van de discountketen worden de prijzen van enkele honderden producten in 2.000 vestigingen verlaagd. (uk.businessinsider.com)

Maleisië: Sterke winst voor 7-Eleven
7-Eleven had in Maleisië ondanks een trage retailsector een sterke netto winst. De winst nam in het tweede kwartaal jaar-op-jaar toe met 40,3%. (insideretail.asia)

Georgië: Spar werkt met eerste franchisenemer in Zugdidi
Spar gaat zijn eerste franchisecontract in Georgië aan met een onafhankelijke retailer. De retailer zal onder het Sparmerk een vestiging openen in de stad Zugdidi in West-Georgië. (esmmagazine.com)

Zweden: ICA maakt vorderingen met duurzaamheid
ICA Gruppen heeft een duurzaamheidsverslag van bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het bedrijf vooruitgang boekt op het gebied van het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Deze zijn met 27% afgenomen in de periode van juli 2015 tot juni 2016. Ook werd er een omzetstijging van 25% behaald voor biologische producten. (esmmagazine.com)

Midden-Oosten: Fathima Group breidt uit

De Fathima Group is van plan om AED270 miljoen (€65,1 miljoen) te investeren in zeven nieuwe hypermarkten en het opzetten van nieuwe productiefaciliteiten. Op de korte termijn wil het bedrijf AED200 miljoen (€48,2 miljoen) uitgeven voor de zeven hypermarkten. Vier hiervan komen in de Verenigde Arabische Emiraten te staan, terwijl er twee in Saoedi-Arabië worden opgezet en de laatste hypermarkt in India wordt geopend. (igd.com)

Koeweit: Al Meera heeft omzetstijging van 10,6% in eerste halfjaar
Al Meera zag zijn groepsomzet toenemen met 10,6% tot QAR1,35 miljard (€328,3 miljoen). Dit resultaat kwam met name door winkeluitbreidingen door het hele land. Al Meera is nu bezig om vijf winkels te openen, die onderdeel zijn van de plannen die in 2015 voor in totaal 14 nieuwe vestigingen werden aangekondigd. (igd.com)

VAE: Enoc opent meer Zoom-buurtwinkels

De Emirates National Oil Company (Enoc) gaat zich meer richten op buurtwinkels in de Verenigde Arabische Emiraten door per jaar 40 Zoom-vestigingen te openen. Het bedrijf streeft ernaar om met 2025 zo'n 500 verkooppunten in bedrijf te hebben. (igd.com)

Australië: Woolworths moderniseert winkels
Woolworths gaat in het komende jaar meer dan 100 vestigingen grondig vernieuwen. Onlangs maakte de keten bekend een verlies te hebben geleden van AU$1,2 miljard (€810 miljoen), wat voor het eerst was in de 23 jaar dat het bedrijf op de beurs genoteerd staat. Naar verluid is de omzet met 9% toegenomen in de zes eerste winkels die in juni volgens de nieuwe vormgeving zijn ingericht. Woolworths is van plan om 60 andere winkels op deze manier te renoveren en nog eens 20 nieuwe winkels op te zetten. (news.com.au)

Griekenland: Marinopoulos vermijdt faillissement
De Griekse supermarktketen Sklavenitis heeft Marinopoulos van faillissement gered. Alpha Bank en Eurobank hebben een plan goedgekeurd, waardoor de 12.500 werknemers van Marinopoulos hun baan blijven houden. De Nationale bank van Griekenland en de Piraeus-bank zullen naar verwachting binnenkort hun toestemming geven. (greece.greekreporter.com)

VS: Dollar General en Dollar Tree hebben tegenvallende omzet
De discountketens Dollar Tree en Dollar General hadden een tegenvallende kwartaalomzet. Dit kwam door lagere prijzen voor voedingsmiddelen en toenemende concurrentie. Ook is in verschillende Amerikaanse staten het aantal voedselbonnen dat wordt vrijgegeven afgenomen, wat direct effect heeft gehad op het uitgavepatroon van consumenten met een laag inkomen. De aandelen van Dollar Tree daalden hierdoor met 5,5% in waarde, terwijl die van Dollar General daalden met 7,4%. (cnbc.com)

Recall Colruyt, OKay en solucious Everyday-sinaasappelsap 
Sinaasappelsap van het Colruyt-huismerk Everyday 100% wordt teruggeroepen. De reden hiervoor is omdat er schimmels in het product zijn aangetroffen. (esmmagazine.com)

Duitslang: Aldi Süd wint onderscheiding voor recruiting
Aldi Süd geldt als beste recruiter in de supermarktsector. Dit blijkt uit een onderzoek waarin de beste recruiters binnen verschillende sectoren worden bepaald. Aldi Süd werd benoemd wegens de uitstekende manier waarop met werkzoekenden wordt omgegaan. (esmmagazine.com)

Publicatiedatum: