Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlands sla-verwerkend bedrijf krijgt 's werelds grootste CO2-industriële koelsysteem

De Deense fabrikant Advansor werkt aan 's werelds grootste CO2-industriële koelsysteem in een sla-verwerkend bedrijf in Nederland. Het bedrijf zal koudetechniek en 'city-agrarische structuren' toepassen om de sla binnenshuis onder speciale LED-verlichting te telen.

Mark Kristensen, Advansor Industrial Sales Manager, verwacht dat dit "voor zover bekend het grootste CO2-koeling van de wereld is," met een totale capaciteit van meer dan 3,36 Megawatt (MW). "Advansor is trots om partner te zijn in dit project, dat bewijst dat transkritische CO2-systemen er niet alleen voor commercieel gebruik zijn." Het bedrijf werkt samen met de lokale installateur Huijbregts Koeltechniek. Rond januari 2017 zal het systeem volledig operationeel zijn.

Capaciteitsverdeling: 7 transkritische CO2-racks
Het CO2-koelsysteem is ontworpen met een vermogen van 3,36 MW. Daartoe wordt de deze capaciteit over 7 transkritische CO2-racks verdeeld. De verdampingscapaciteit van het systeem zal een scala aan temperaturen met verschillende koudemiddelladingen bereiken; waaronder 0,53 MW bij –7 °C, 1,87 MW bij –5 °C, 0,78 MW bij 0 °C en 0,03MW bij –28 °C. Daarnaast zorgt het systeem ook voor 0,15 MW koeling voor de airconditioning. In totaal heeft het systeem 45 Bock compressoren, namelijk 28 mediumtemperatuurcompressoren, 14 parallelle compressoren en 3 vriescompressoren. De CO2 transkritische installaties zijn ook voorzien met platenwarmtewisselaars die ongeveer 600 Kilowatt (kW) aan teruggewonnen warmte leveren

Bron: Koudeenluchtbehandeling.nl
Publicatiedatum: