Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tesco begint met click & collect-service | Tragere omzetgroei in Italiaanse supermarkten

Tengelmann ziet af van discounts in Rusland

VK: Tesco begint met click & collect service
Tesco is begonnen met het aanbieden van een click & collect service. Bij 300 winkels in het Verenigd Koninkrijk kunnen nu online boodschappen worden besteld, die vervolgens kunnen worden afgehaald. (telegraph.co.uk)

VS: Wetsvoorstel voor subsidie voor verse AGF bij supermarkten

Er is een wetsvoorstel opgesteld in de VS om $6,5 miljoen (€5,8 miljoen) aan subsidie beschikbaar te stellen voor verse AGF en andere gezonde voedingsmiddelen. Dit AGF moet dan via supermarkten gedistribueerd worden in gebieden in Michigan met een gemiddeld laag inkomen. Met het geld kunnen retailers winkels openen en moderniseren in die gebieden waar nu nog te weinig consumenten toegang hebben tot deze producten. (fox17online.com)

Tragere omzetgroei in Italië
De omzetgroei in de Italiaanse supermarktsector is in het afgelopen jaar afgenomen tot 0,3%. In 2015 was er een omzetgroei van 2,2% gekoppeld met een toename in waarde van 2,8%. De consumptie van verpakte goederen nam af, terwijl de omzet van voedingsmiddelen juist lichtelijk toenam dankzij met name verse AGF. (esmmagazine.com)

Australië: Woolworths heeft verlies van $1,23 miljard
Woolworths heeft dit fiscaal jaar voor het eerst sinds zijn beursgang met verlies gedraaid. Het netto verlies bedroeg AU$1,2 miljard (€810 miljoen), waar er in 2015 nog sprake was van een netto winst van AU$2,1 miljard (€1,4 miljard). Een van de redenen voor het verlies waren de eenmalige kosten van AU$1,8 miljard (€1,2 miljard) wegens het afstoten van een joint venture door doe-het-zelfzaken met het Amerikaanse Lowe's Companies Inc. (Reuters)

Countdown opent meer supermarkten in Nieuw-Zeeland
Het Nieuw-Zeelandse Countdown is van plan om in de komende drie jaar negen tot twaalf nieuwe supermarkten te openen. Vorige maand besloot het bedrijf zes met verlies draaiende vestigingen te sluiten. Countdown heeft aangegeven niet van plan te zijn om te stoppen met uitbreidingen en wil in de komende drie jaar drie tot vier nieuwe supermarkten per jaar openen. (stuff.co.nz)

Turkije: Omzetgroei voor Migros Ticaret in eerste halfjaar
Migros Ticaret had in het eerste halfjaar jaar-op-jaar een toename in omzet van 16,2%. De omzet in de thuismarkt nam in het tweede kwartaal toe met 18,6%. De redenen voor de omzet waren volgens Migros een breed assortiment dat meer klanten trekt en een sterk concurrerend prijsbeleid. Migros wil dit jaar zo'n 150 tot 200 nieuwe vestigingen openen. (igd.com)

Nieuw-Zeeland: Countdown heeft weer bananen

Nieuw-Zeeland was getroffen door een tekort aan bananen. Sinds kort heeft de keten Countdown echter weer bananen in de schappen liggen. De schaarste werd veroorzaakt door een containerschip met een lading bananen dat averij opliep tijdens de reis van Ecuador naar Nieuw-Zeeland. (gisborneherald.co.nz)

VS: Natural Grocers geeft voorlichting over biologisch AGF

De Amerikaanse biologische supermarktketen Natural Grocers gaat in september een voorlichtingscampagne voor biologisch AGF houden. De campagne wordt gehouden onder de naam "Organic Harvest Month." (prnewswire.com)


Tengelmann ziet af van discountwinkels in Rusland
De Duitse Tengelmann-groep heeft besloten om af te zien van het opzetten van een discountketen in Rusland. Oorspronkelijk was het plan dat in 2015 onder het merk Plus een winkelnetwerk van 150 vestigingen zou worden opgezet in Moskou. Tengelmann zou hierbij samenwerken met RosEvroGroup. Het programma werd echter een halt toegeroepen door de crisis en de Russische sancties tegen EU-landen. Tengelmann heeft nu besloten om zijn aandeel in de joint venture te verkopen. (malls.ru)

Thailand: Metro verandert in Mega Market 

Metro Cash & Carry werd acht maanden geleden overgenomen door TCC Thailand. Sindsdien zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is de naam veranderd naar Mega Market en zijn er door TCC een aantal landbouwprojecten begonnen die ondersteuning verlenen aan Vietnamese telers. TCC begon in juli met de export van Vietnamees AGF naar Thailand via de Thaise Big C-keten. Ook wordt er naar meer leveranciers gezocht voor producten als avocado's, zoete aardappelen en sinaasappelen.
Zie voor meer informatie insideretail.asia.

Hongarije: Salarissen het hoogst bij buitenlandse ketens
Buitenlandse supermarktketens in Hongarije geven een hoger loon aan hun stafleden dan Hongaarse ketens. Dit blijkt uit een verslag van de nieuwssite index.hu. Momenteel heeft Hongarije een tekort aan werknemers op de arbeidsmarkt. (bbj.hu)

M&S en Waitrose ontkennen geruchten over Australië
De Britse retailketens Waitrose, Marks & Spencer en Next hebben de geruchten ontkend, dat ze plannen zouden hebben voor uitbreiding naar West-Australië. (yahoo.com)


Hoe big data helpt tegen verspilling bij supermarkten 
Klik hier om het artikel te lezen.



Publicatiedatum: