Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotse blauwe bessenoogst verdubbeld

"De omstandigheden zijn erg goed geweest en het ziet eruit dat we een goede oogst zullen hebben met meer dan 200 ton blauwe bessen. Er is veel vraag in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd ook. De Poolse blauwe bessen waren dit seizoen eerder op, wat ook gunstig is." aldus Peter Thomson van Thomas Thompson. De blauwe bessenoogst in Schotland begint volgende week. 

De oogst van dit jaar is verdubbeld vergeleken met het afgelopen jaar. Dit komt mede doordat de planten ouder worden en meer geven, maar ook doordat vorig jaar simpelweg een slecht jaar was. 

"De maat van de blauwe bessen ziet er goed uit en we hopen te kunnen beginnen met de premium grote bessen aangezien we er veel hebben. De binnenlandse vraag is goed omdat supermarkten weten dat mensen graag blauwe bessen hebben die uit het Verenigd Koninkrijk komen. Door de Brexit is import ook iets duurder geworden, dus dat heeft ook invloed op de binnenlandse vraag."

Het bedrijf rondt deze week de oogst van kersen af. De opbrengst is iets lager dit jaar. De Schotse oogst is echter niet zo erg getroffen als sommige andere boomgaarden in Engeland, waar de oogst wel met 50% is gedaald. 

"Na de vorst in april hebben we onze prognoses bijgesteld en we hebben de volumes die we toen verwachtten. Deze volumes zijn iets groter dan vorig jaar. Het lijkt of de Engelse telers hun prognoses elke week bijstellen. De markt voor kersen is daarom erg goed. We hadden er wel meer willen hebben."

For more information:
Peter Thompson
Thomas Thompson
Tel: 44 1250 875500
Email: pthomson@tthomson.co.uk
www.tthomson.co.uk

Publicatiedatum: