Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israelisch helpen Kenia met uitbreiden avocadoteelt

Onlangs tekenden Keniaanse avocadotelers een contract met het Israëlische bedrijf Guri Avocados om de avocadoteelt in de Keniaanse regio Kiambu uit te breiden. Avocado's worden een steeds belangrijker exportproduct, met name naar de EU. Het aandeel van de avocado-export bedraagt momenteel 17% van de totale export. 

In de overeenkomst is een moderne kwekerij opgenomen die voorzien is van de nieuwste technologie. De kwekerij zal gevestigd worden in het Agrarisch Opleidingscentrum in Waruhiu. 

Amram Cohen, directeur van Guri Avocados, legt uit dat het bedrijf de Keniaanse sector graag wil steunen. "Alle avocado's die geoogst worden door gecontracteerde telers zullen afgenomen worden, ook de mindere exemplaren. Bovendien zullen telers onmiddellijk na levering uitbetaald worden," aldus Cohen.

De Israëlische ambassadeur in Kenia legt uit dat Israël graag zaken doet met Kenia. Telers uit de regio Kiambu kunnen tegen voordelige tarieven avocadoplanten kopen bij de kwekerij. De overige planten zijn bestemd voor de buitenlandse markt.

Tijdens een recent bezoek aan Kenia liet de Israëlische premier Netanyahu weten dat er meer bilaterale handelsovereenkomsten tussen beide landen zullen volgen.
Publicatiedatum: