Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiele markt voor zomerbieten

Een stabiele bietenproductie in Californië heeft deze zomer bijgedragen aan een stabiele markt. De vraag is goed, want de populariteit is de laatste jaren gestegen. Naar verwachting zullen de prijzen niet stijgen totdat de voorraden opraken in de wintermaanden.



"De productie aan bieten is momenteel geweldig," zegt Matt Hiltner van Babe Farms in Santa Maria, Californië. "Deze tijd van het jaar is de aanlevering het grootst. Baby bieten zijn het hele jaar verkrijgbaar met een piek in de zomermaanden. De grotere bieten zijn voornamelijk verkrijgbaar tussen april en oktober met een beperkte voorraad in de wintermaanden."

De vraag is redelijk goed en de markt is stabiel. Op 23 augustus lagen de prijzen voor een doos rode gebundelde bieten type 12s uit Californië tussen de 8,48 en 11,15 euro.

"De prijzen zijn gedurende de zomer stabiel gebleven," merkt Hiltner op. "Hij verwacht dat deze weer gaan fluctueren richting de wintermaanden."



Babe Farms zet rode, gele en gestreepte bieten jaarrond af. Ook dit draagt bij aan de populariteit van de biet. Hiltner merkt op dat de biet een van de best verkochte producten blijft voor Babe Farms.

"Bieten zijn duidelijk in populariteit gegroeid,"zegt hij. Een van de redenen daarvoor is de gebruiksvriendelijkheid voor koks. "Bieten zijn veelzijdig. Ze hebben vele toepassingen: ingemaakt, vers, gedroogd, geroosterd, gebakken of geperst. Sociale media zijn nuttig om recepten de wereld in te brengen. Wanneer de eindgebruikers het eindproduct zien, zijn ze eerder geneigd de bieten te proberen om de recepten te bereiden."

Babe Farms
+1 805 925 4144
Publicatiedatum: