Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mexico getroffen door tropische storm

Europa: Opnieuw hoge limesprijzen verwacht

Vanwege de krappe aanvoer en de groeiende vraag, waren de limesprijzen deze zomer hoog in Europa. Vanwege de aanhoudende zware regenval in Mexico zal deze situatie naar verwachting verergeren. "Sinds begin augustus kampt Mexico met de gevolgen van de tropische storm Earl, die aardverschuivingen heeft veroorzaakt in de regio," legt Mark Stuart van het Britse bedrijf Jacana Produce uit.

"Onlangs werden de productiegebieden in Veracruz en Martinez de la Torre getroffen door een andere storm en het ziet er naar uit dat deze omstandigheden nog de hele week aan zullen houden. In het ergste geval zullen de limes die geoogst worden rot zijn of aangetast zijn door oleocellosis, wat op het tijdstip van oogsten echter nog niet zichtbaar is maar zich wel tijdens het transport kan openbaren."

Als gevolge van de stijgende vraag in de Verenigde Staten worden er nog kleinere volumes naar de Europese markt geëxporteerd. 

"In week 32 zijn er in totaal maar 88 containers vanuit zowel Brazilië als Mexico naar Europa geëxporteerd, in vergelijking tot het recordvolume van 204 containers in week 24. Uiteraard zal dit grote verschil in aanvoer de komende weken hogere prijzen tot gevolg hebben, terwijl de markt nu alweer aantrekt," aldus Mark.

Voor meer informatie:
Mark Stuart
Jacana Produce Ltd
Tel: +44 1386 76 00 80
Email: mark.stuart@jacanaproduce.com
www.jacanaproduce.com
Publicatiedatum: