Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
co-financieringsregeling tussen de Rabobank en Dutch Good Growth Fund

Frambozenkwekerij FruitWorld in Tanzania breidt uit

Op dinsdag 23 augustus tekenden de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Kilihortex Holding BV samen met de Rabobank een overeenkomst om de uitbreiding van een frambozenkwekerij in Tanzania te financieren. Het gaat om een co-financieringsregeling tussen de Rabobank en het Dutch Good Growth Fund (DGGF). Zij verstrekken dus beiden een lening en een garantie aan het bedrijf. Het gaat in totaal om een uitbreiding van ongeveer 45 hectare landbouwgrond en een vergroting van de koelopslagcapaciteit.



Bijzondere samenwerking

Het bijzondere aan deze samenwerking is dat DGGF voor het eerst Technische Assistentie (TA) verleent aan een ondernemer. Hiermee minimaliseert DGGF de financiële risico's van de investering. Ook biedt het fonds op die manier hulp bij het afzwakken van de risico's in het kader van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

Kilihortex
Fruit World Breda is mede-eigenaar van kwekerij Kilihortex in Tanzania waar frambozen worden geteeld. De maatschappelijke verantwoordelijkheid wordt hier niet geschuwd. Dokterskosten bijvoorbeeld worden betaald voor werknemers in vaste dienst. Zij krijgen maandelijks voorlichtingsavonden over hiv, aids en gezinsplanning en medewerkers hebben een maand betaald verlof per jaar.

Verantwoord ondernemen
IMVO is ondernemen met oog voor het bedrijf én de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Dan gaat het om zaken als scholing van het personeel, goede arbeidsomstandigheden, gezondheidszorg en milieubewustzijn.

Blijvende werkgelegenheid
DGGF Investment Manager René Beerepoot: "Deze investering zorgt voor aanzienlijke blijvende werkgelegenheid in de tuinbouwsector in de Moshi regio. Het gaat om 200 fte nieuwe vaste medewerkers en 300 fte tijdelijke medewerkers in het plukseizoen."

Voor de Rabobank zorgt de cofinanciering samen met DGGF ervoor dat klanten nog beter bediend kunnen worden. "Met onze Rabo International Desk Afrika doen we al veel voor klanten. Door cofinanciering met DGGF worden de risico's gedeeld en kunnen we nog meer betekenen voor klanten in ontwikkelingslanden", zegt Rabobank Accountmanager Erik Pullen.

Dutch Good Growth Fund
Het Dutch Good Growth Fund van RVO.nl helpt Nederlandse mkb'ers die zakendoen met ontwikkelingslanden en opkomende markten. DGGF verstrekt financiering en verzekeringen, en maakt zo ontwikkelingsrelevante handel en investeringen mogelijk in 68 landen. Het is een co-financieringsregeling voor situaties waarin andere financieringsregelingen in de markt niet of niet voldoende inzetbaar zijn.

RVO.nl voert DGGF uit in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: RVO

Publicatiedatum: