Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australisch Costa Group boekt winst

De Australische Costa Group rapporteert een winst van 49,3 miljoen Australische dollar over het boekjaar 2016. De winst steeg met bijna 30%. De omzet oversteeg voor de eerste keer de magische grens van 1 miljard dollar. Het is het eerste jaar dat de groep beursgenoteerd is en de jaarcijfers openbaar maakt. Het bedrijf is actief in verschillende productgroepen.

Ondanks drie hagelbuien eerder dit jaar die de productie van het zachtfruit vertraagde, haalde de groep een goed resultaat. De vraag naar het zachtfruit blijft groeien. Een goed resultaat in het citrus en de champignons compenseerde voor de lagere prijzen in tomaten en bananen. In het zachtfruit deed de framboos het opmerkelijk goed. "De bijdrage van frambozen aan ons resultaat is uitzonderlijk dit jaar en volgt op zes jaar van groei. Het frambozensegment is nu net zo groot als ons blauwebessensegment," vertelt CEO Harry Debney.

De groep exporteert zo'n 60 procent van de citrusproductie, met Japan als belangrijkste afzetmarkt. Daarnaast is er export van zachtfruit naar Europa en Amerika. Deze blauwe bessen worden voornamelijk geteeld in Marokko via een joint venture met African Blue.

Klik hier om het volledige jaarverslag te lezen.

Publicatiedatum: