Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommer en appel in plaats van aftershave

In plaats van zich te marineren in aftershave, kunnen mannen beter regelmatig een salade wegprikken. Uit Australisch onderzoek blijkt dat mannen die veel groenten en fruit eten, een stuk beter ruiken. Hun lichaamsgeur wordt omschreven als bloemig en zoet.

Goed voor de geur zijn ook eiwitten als vlees, eieren en tofu. Mannen die veel koolhydraten eten, als brood en pasta, hebben een onaangenamer lichaamsgeur.



In het onderzoek werd aan negen vrouwen gevraagd het zweet van 43 mannen te beoordelen. "De vrouwen merkten duidelijk verschil in de intensiteit en de aantrekkelijkheid van de zweetgeur", vertelt onderzoeker Ian Stephen van de Macquarie University in Sydney. Hij ziet het als een soort natuurlijk signaal waarmee vrouwen kunnen ruiken of een man gezond is.

Hetzelfde gebeurt al ook bij de lichaamskleur. Mannen die een gelere lichaamskleur hebben door het eten van veel carotenoïden, zijn ook aantrekkelijker voor vrouwen. Diezelfde carotenoïde zorgt voor de zoetere zweetgeur. Of vrouwen ook beter gaan geuren door een verhoogde AGF-consumptie, is nog niet onderzocht.




Publicatiedatum: