Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: grote afzet Zuid-Afrikaans en Australisch citrus

"De afzet van Australisch citrus in China verloopt goed," vertelt Nichole He van Altaifresh. We importeren de sinaasappelrassen Washington en Lane Late Navel en de mandarijnenrassen Low Seeded Murcott en Honey Murcott." Nichole is net terug van een reis naar Australië, waar zij producenten en leveranciers heeft bezocht.


Nichole en collega's tijdens hun bezoek aan Australië

Sterke afzet Zuid-Afrikaans en Australisch citrus
"Naast sinaasappelen en mandarijnen uit Australië importeert Altaifresh ook een aantal sinaasappel- en mandarijnenrassen uit Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse aanvoer gaat tot verder in het jaar door. In China zijn de Zuid-Afrikaanse rassen Cambera, Autumn Gold en Rusterburg populair. Het importseizoen voor Australië en Zuid-Afrika vangt rond dezelfde periode aan. De transittijd vanuit Australië is echter korter waardoor het Australisch citrus eerder op de markt komt. In deze periode zijn de importvolumes gering waardoor het Australisch citrus tegen hoge prijzen verkocht wordt. Vanaf half augustus komen de eerste volumes Zuid-Afrikaans citrus op de markt, wat er doorgaans voor zorgt dat de prijzen afvlakken. We zijn gestart met de import van Zuid-Afrikaanse bloedsinaasappelen omdat we denken dat deze het goed zullen doen op de Chinese markt."


Citrus komt aan in de haven van Guangzhou's in Zuid-China

Telersprogramma noodzakelijk om aanvoer te garanderen
Altaifresh is een import- en distributiebedrijf op de groothandelsmarkt in het Zuid-Chinese Guangzhou. Het bedrijf werkt met programma's om de aanvoer gedurende het hele seizoen te garanderen. "Ons team reist bij aanvang van het seizoen af naar Australië om orders te plaatsen voor het hele seizoen. Hoewel we al jarenlang samenwerken met onze telers is het soms moeilijk om een constante aanvoer te garanderen."

Van oudsher is de Jiangnan markt in Guangzhou China's belangrijkste importmarkt. De Huizhan markt in Shanghai is in opkomst maar kan zich nog lang niet meten met de Jiangnan markt. 
 


 

Australische citrusverpakkingsfaciliteit 

Als het citrusseizoen voorbij is, gaat Altaifresh over op de import van Australische nectarines, kersen en druiven, gevolgd door Chileense blauwe bessen, kersen en druiven. "Het Chileens blauwebessenseizoen begint eind oktober, terwijl het Chinese seizoen al in september eindigt waardoor er in de periode van september tot november een gat in de aanvoer ontstaat. We hopen in de toekomst echter jaarrond een constante aanvoer te hebben."


Nicole He, International Trade Specialist
Altaifresh Limited
www.altaifresh.com
M +86 18127878445 | Skype nicoelyingho1989
Email: nh@altaifresh.com 
Publicatiedatum: