Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte onderzoekt hepatitis A besmetting door diepvriesaardbeien

Het Egyptische ministerie van Volksgezondheid laat weten een onderzoek gestart te zijn naar diepvriesaardbeien. Het reageert hiermee op de recente berichten van de Amerikaanse nieuwssite WRIC die beweert dat 10 personen uit de staat Virginia hepatitis A op hebben gelopen na het eten van smoothies die bereid waren met uit Egypte geïmporteerde diepvriesaardbeien. 

Bij de eerste steekproeven werd het virus niet aangetroffen. Volgens de voorzitter van de Egyptische Vereniging van AGF-exporteurs is het zeer de vraag of de Egyptische aardbeien wel de bron van de hepatitisbesmettingen zijn omdat zij voor transport grondig gecontroleerd worden. Bovendien vinden de verwerking, distributie en het transport volgens de juiste richtlijnen plaats.

Egypte is een belangrijke producent en exporteur van aardbeien en exporteert jaarlijks zo'n 40 miljoen ton verse en diepvriesaardbeien naar 30 verschillende landen.

Bron: www.egyptindependent.com
Publicatiedatum: