Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Kieftenburg, Fruit Noordholland:

"Pruimenmarkt weer in de lift na week met piekaanvoer"

Tholen - Het zonnige weer is voor de pruimenverkoop van harte welkom. "Dan worden er ook meer pruimen langs de weg verkocht en gaan de volumes net iets sneller weg", vertelt Erik Kieftenburg van Fruit Noordholland uit Zwaagdijk. "Die opleving kon de markt ook wel gebruiken. Vorige week was er in het midden van het land een piekaanvoer en stonden er 5.000 bakken Reine Victoria voor de klok. Dat kon de markt op dat moment niet hebben, waardoor de prijs door z'n hoeven zakte."



"Maandag was het prijsniveau nog matig, terwijl de aanvoer relatief laag was, maar gisteren kroop de prijs omhoog en vandaag zitten we al op een 'steady' niveau rond de 1,60 euro. Ik verwacht dat de prijs nog wel verder zal stijgen, gezien het mooie weer", vervolgt Erik. "Hier in Noord-Holland is de aanvoer vrij laag en valt het aantal stuks tegen. Door de regen is er toch wel een gedeelte van de oogst in het water gevallen. Omdat we de kilo's niet hebben, wordt het dit jaar ook lastig om acties bij de supermarkten in te vullen."

"We zijn bezig met de laatste Jubileum-pruimen en hopen hopen nog zo'n drie weken Reine Victoria's aan te bieden. Als Noord-Hollanders zijn we altijd trots op onze Reine Victoria's. We gaan zoveel mogelijk door de boomgaard heen om te plukken en de juiste rijpheid te garanderen. Alleen zou daar weleens een betere financiƫle vergoeding tegenover horen te staan. Daarom is het areaal de afgelopen jaren wel wat afgenomen", vertelt de fruithandelaar. Maar zo'n dag als vandaag is prima voor de verkoop, dan nemen al die fietsers een pruimpje mee voor onderweg!"

Voor meer informatie:
Erik Kieftenburg
Fruit Noordholland BV
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
fruitnhbv@zonnet.nl
www.mjpronk.nl