Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panalpina start met import perishable afhandeling op Schiphol

Vanaf 1 september start Panalpina met de afhandeling van import luchtvracht perishables op Schiphol. Op de locatie Freight 18 zal Panalpina rechtstreeks vanaf het platform de zendingen ontvangen en compleet afhandelen met gebruik van de nieuwe koelcellen.



Panalpina World Transport is in 2014 een nieuwe weg ingeslagen met een wereldwijde focus op perishable logistiek. Gedreven door perishable specialisten en gesteund door het hoofdkantoor in Basel is begonnen met het opzetten en in veel gevallen verder uitbreiden van het perishable netwerk. Medio 2016 zijn perishable kantoren te vinden in onder andere Kenia, Peru, Chili, Colombia, Ecuador, Mexico, Spanje, VK, Zuid-Afrika en Noorwegen.

Eigen vlucht
Vanuit Mexico kan gebruikt gemaakt worden van een tweewekelijkse vlucht, uitgevoerd door de "Spirit of Panalpina", een Boeing 747-800F, full freighter die zowel Guadelajara als Mexico stad aandoet. Hiermee biedt Panalpina niet alleen een uniek door-to-door concept aan naar verschillende bestemmingen in Europa, maar ook een gegarandeerde capaciteit tijdens het hoogseizoen.



Amsterdam
Vanuit Amsterdam(Schiphol) is in 2014 begonnen met de groenten- en fruitexport naar het Midden Oosten, Azië, Noord-Amerika en Afrika. Begin dit jaar is het team uitgebreid met specialisten die zich volledig richten op de globale import van groenten en fruit. Deze werkzaamheden namen meteen een vlucht met de overname en integratie van Airflo in zowel Nairobi als Amsterdam. Panalpina-Airflo is met een tonnage van ruim 40 miljoen kilo per jaar de nummer twee expediteur in Kenia, gespecialiseerd in het vervoer per lucht van groenten en bloemen naar Europa.



Airside perishable center
Begin 2016 is ook begonnen met een verdere uitbreiding van de werkzaamheden op Schiphol Airport en de omliggende luchthavens. De spil hierin vormt de herinrichting van Panalpina's vrachtloods aan het platform op Schiphol. Door de vrachtstromen van onder andere "pharma" zendingen te verplaatsen naar de andere kant van de startbaan is ruimte gemaakt voor een perishable centrum met directe platform-aansluiting.



Met de nieuwe inrichting ontstaat de mogelijkheid om zowel losse pallets als complete vliegtuigpallets gekoeld op verschillende temperaturen op te slaan. Door de integratie van een tarp-koelsysteem kunnen zendingen (gecontroleerd) versneld worden (terug)gekoeld. De aanwezigheid van erkende inspectie-locaties van onder andere PD, KCB en NVWA , zorgen ervoor dat vrijwel alle handelingen onder één dak plaats kunnen vinden. Maar het grootste voordeel blijft de directe platform-aansluiting. Luchtvaartmaatschappijen en hun vrachtafhandelaars kunnen complete luchtvrachtpallets, zogenaamde ULD's direct aan de achterzijde lossen, waardoor de koelketen wordt geoptimaliseerd. Dit resulteert niet alleen in een betere controle op de temperatuur, maar levert ook qua tijd een voordeel op.

Cijfers:
  • 500 kantoren in +/- 75 landen
  • 850.000 Ton airfreight
  • 1.594.000 Teu zeevracht
  • # 4 logistiek wereldwijd


Voor meer informatie:
Lodewijk van de Vosse
Panalpina World Transport
Tel: +31 (0)20 655 2852
lodewijk.vandevosse@panalpina.com

Publicatiedatum: