Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: proef met perzikteelt in koude streken

In de regio Surguja heeft een experiment voor het telen van fruits zoals appelen, perziken, peren, pruimen, kiwi's in koudere streken tot nu toe goede resultaten opgeleverd. Wetenschappers van Krishi Vigyan Kendra, KVK, zijn er in geslaagd deze fruitsoorten te telen op zo'n 3 hectare in Mainpat. De geënte jonge fruitbomen zijn afkomstig uit de regio Himachal Pradesh.

Volgens tuinbouwdeskundige P. C. Chausasia zijn de bodem en klimatologische omstandigheden in Mainpat geschikt voor het telen van appelen, lychees, kiwi's en andere fruitsoorten die goed gedijen in heuvelachtige streken.

Vorig jaar werden er 200 appelbomen aangeplant die nu de eerste vruchten dragen. In het kader van de proef werden er in het gebied ook kiwi's aangeplant. Ondanks dat de planten nog geen vruchten produceren, zien zij er sterk en gezond uit en lijken zij zich goed aangepast te hebben aan de bodem en het klimaat in de streek. Het team hoopt volgend jaar de eerste kiwi's te kunnen oogsten. Ook het telen van pruimen, druiven, perziken en mango's is succesvol gebleken tijdens dit experiment. 
Publicatiedatum: