Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ten gunste van Amref Flying Doctors

AGF-handelaren Kees van den Bosch en Harry Vervelde fietsen Africa Classic

Tholen - "Ik wilde iets hebben om voor te trainen om van de bank af te komen", zo motiveert Kees van den Bosch zijn deelname aan de Africa Classic. "Dan kun je gaan fietsen in Limburg, maar ook voor het goede doel in Tanzania. Dan is de keuze snel gemaakt toch! We gaan zes dagen met de eigen mountainbike over onverharde paden van rood zand en vulkanisch gesteente en hopen onderweg talloze kleurrijke Masai krijgers en enthousiaste schoolkinderen te ontmoeten. We slapen elke dag op een nieuwe plek in de wildernis en staan oog in oog met wilde dieren zoals bavianen, zebra's en giraffen."

Van 8 tot 15 oktober doet hij met 99 andere sportievelingen mee aan de Africa Classic. "In totaal leggen we ongeveer 400 km en 4.500 hoogtemeters af rondom de Kilimanjaro. Elke deelnemer werft voor deze tocht minimaal 5.000 euro sponsorgeld ten gunste van Amref Flying Doctors om een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid in Afrika. Toen ik de deelnemerslijst zag, bleken collega AGF'er Harry Vervelde met zijn dochter en ook een vriendin van mijn achterneef mee te gaan", vertelt Kees.



Amref Flying Doctors
Amref Flying Doctors zet zich in voor blijvende verbeteringen van goed functionerende gezondheidssystemen in Afrika. Dat betekent dat Amref Flying Doctors zich in de programma's richt op zaken als opleiding van zorgpersoneel en bestrijding van ziektes als malaria en aids. Maar ook op goede communicatiemiddelen, transport en voorlichting. En op vergroting van zelfbewustzijn en participatie van kwetsbare groepen, wetgeving en onderwijs.

De sportieve uitdaging ziet Kees (58) volledig zitten. "Het zijn tracks van veertig tot negentig kilometer per dag. Ik heb flink getraind, dus dat moet zeker lukken. Er gaan zelfs ongeoefende fietsers mee. De uitdaging om de 5.000 euro binnen te halen, lijkt een grotere. Dus als AGF'ers me willen sponsoren, dan hoor ik het graag!"

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
06 51406694
kees@freeland.nl
www.freeland.nl