Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amazon verkoopt direct via Japanse kookshow | Tesco opent 24-uurswinkels

Britse supermarktprijzen herstellen zich

FMI en Nielsen werken samen aan analyse van e-commerce
Food Marketing Institute (FMI) en Nielsen gaan samen werken om meer inzicht te krijgen in online consumentengedrag. In een project dat meerdere jaren zal duren worden statistieken verzameld en zal worden gekeken naar het huidig en toekomstig online koopgedrag. Hierbij wordt gebruik gemaakt van informatie die rechtstreeks afkomstig is van zowel retailers en IT-bedrijven als van consumentenonderzoek dat door FMI en Nielsen zelf wordt uitgevoerd. (produceprocessing.net)

Australië: Coles wist dat het zijn werknemers te weinig betaalde
Volgens een verslag van Ernst & Young was het management van de Australische keten Coles zich ervan bewust dat de keten meer dan de helft van zijn werknemers te weinig salaris gaf. Dit leverde de keten ruim AU$70 miljoen (€47,1 miljoen) per jaar op. Het verslag zegt dat het onmogelijk moet zijn geweest dat Coles hiervan niet op de hoogte was en dat de keten daarom hiervoor zijn verantwoordelijkheid moet nemen. (dailymail.co.uk)

India: Nilgiris-keten uitgebreid tot 1.000 vestigingen
De Indiase Future Group is van plan om zijn Zuid-Indiase supermarktketen Nilgiris uit te breiden. In de komende drie jaar wordt het winkelnetwerk uitgebreid tot 1.000 vestigingen. Ook wordt het assortiment per winkel uitgebreid. Nilgiris heeft momenteel 160 vestigingen in Zuid-India en draait met een omzet van rond de Rs 850 crore (€111,9 miljoen). (economictimes.indiatimes.com)

VS: Dollar General bouwt vijf vestigingen in North-Dakota
De keten Dollar General gaat met vijf vestigingen uitbreiden in North-Dakota. De in Tennessee gevestigde discountketen heeft onlangs zijn assortiment uitgebreid met vers fruit. De nieuwe vestigingen zullen vanaf de lente worden geopend in Oakes, Ellendale, Hankinson, Hillsboro en Gwinner. (kfgo.com)

Amazon verkoopt direct via Japanse kookshow
Amazon gaat zijn eigen kookshow beginnen in Japan. Een chefkok zal verschillende Japanse specialiteiten voorbereiden. Kijkers kunnen dan direct de getoonde gerecht bestellen via Amazon. Het doel van de kookshow is om consumenten over te halen om gebruik te maken van online bezorgdiensten. (retaildetail.eu)

Fruitketen Pagoda gaat Taiwanese markt op
De Chinese fruitketen Pagoda heeft zijn eerste vestiging in Taiwan geopend. De winkel bevindt zich in het Dali-district in de stad Taichung. Pagoda is hiermee de eerste fruitketen die de Taiwanese markt opgaat. (producereport.com)

Australië: Zware verliezen verwacht voor Woolworths

Analisten schatten dat de jaarresultaten van Woolworths een verlies zullen melden van ongeveer AU$1 miljard (€670 miljoen). De keten heeft kosten gemaakt met een reorganisatie en met het afstoten van de noodlijdende bouwmarktketen Masters, die volgens Credit Suisse neer kunnen komen op zoveel als AU$2,7 miljard (€1,8 miljard), wat verrekend met de omzet tot het verwachte verlies kan leiden. (smh.com.au)

VK: Tesco opent 24-uurswinkels

Een aantal Tesco-vestigingen in Londen zullen 24 uur lang open zijn. Dit hangt samen met het nieuwe nachtnet van het openbaar vervoer in de stad. Ook worden er 7 nieuwe winkels geopend die 24 uur per dag open gaan zijn op vrijdagen en zaterdagen. (esmmagazine)

Thailand: Berli verwacht in 2016 omzet van 100 mld baht

Het Thaise handelsbedrijf Berli Jucker Pcl verwacht in 2016 een jaaromzet van 100 miljard baht (€2,6 miljard). In mei heeft dit bedrijf voor $6,2 miljard (€5,5 miljard) de Big C-hypermarktketen overgenomen. (Reuters)

E-mart lanceert eigen merk in China

E-mart heeft een overeenkomst getekend met Metro China om zijn eigen huismerkproducten te leveren. De Zuid-Koreaanse discountketen gaat vier producten van zijn No Brand-merk introduceren, die vanaf september zullen worden verkocht. (koreaherald.com)

Britse supermarktprijzen herstellen zich in juli
Het onderzoeksbureau UBS geeft aan dat de prijzen binnen de supermarktsector in juli jaar-op-jaar met 0,4% zijn gestegen. In juni daalden deze met 0,9%. Dit kwam voornamelijk omdat zowel Asda als Sainsbury's hun prijzen verhoogden met respectievelijk 3,2% en 1,9%, ondanks de geruchten dat Asda van plan is zijn prijzen drastisch te verlagen. Volgens UBS is dit positief nieuws voor de Britse supermarktsector en dan met name voor marktleider Tesco. De prijzen daalden bij Tesco in juli jaar-op-jaar met 1,1%, terwijl ze in juni afnamen met 2,4%. (digitallook.com)

Publicatiedatum: