Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe opslagmethode twee keer zo krachtig als Li-ion-accu

Het zou zomaar eens de opvolger kunnen worden van de lithium-ion-batterij. Het Amerikaanse bedrijf SolidEnergy, gelieerd aan de technische universiteit MIT, heeft een nieuwe generatie lithium-metaal-batterijen ontwikkeld die over een twee keer zo grote energiedichtheid beschikken als de conventionele lithium-ion-batterij. Voor de opslag van energie betekent dat dus een halvering van het formaat garant staat voor een zelfde hoeveelheid energie. Dat blijkt uit een publicatie van de universiteit.



Wel moest een groot obstakel worden overwonnen om de batterij in gebruik te kunnen nemen, liet de hoofdonderzoeker weten. De batterij werkte aanvankelijk namelijk alleen bij een temperatuur van 80 graden Celsius of hoger, waardoor de gebruikstoepassingen wel erg beperkt zouden worden. Door gebruik te maken van een speciale coating, kan dat probleem echter worden verholpen.

SolidEnergy voorziet vooral toepassingen van de batterij in de vorm van smartphones, drones en elektrische auto's. Het bedrijf spreekt de verwachting uit de batterij begin 2017 op de markt te brengen voor mobiele toepassingen en de uitrol voor elektrische auto's in de loop van 2018 op te starten.

Bron: MIT News
Publicatiedatum: