Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India experimenteert met appelteelt in tropische streken

In India vindt de appelteelt van oudsher plaats op de uitlopers van het Himalayagebergte. Bij wijze van experiment heeft de appelteelt zich echter verplaatst richting de tropen. Wanneer dit experiment succesvol uitpakt, zal het land zijn appelproductie kunnen verveelvoudigen.

Het project om zogenaamde 'low-chilling' appelrassen, die minder behoefte hebben aan koelte, te telen in het zuiden van India is baanbrekend, legt tuinbouwdeskundige Chiranjit Parmar uit. De productie per hectare wordt geraamd op 65 ton, wat aanzienlijk hoger is dan in productiegebieden zoals Himachal Pradesh.

"Het project, dat veelbelovende resultaten heeft opgeleverd, zal een ommekeer in de Indiase appelsector teweeg brengen," aldus Parmar.

Parmar legt uit dat de productie in de appelboomgaarden in Zuid-India, met name die in Karnataka, mogelijk 10 maal hoger kan zijn dan in Himachal Pradesh, wat betekent dat de Indiase appelproductie een exponentiële groei door kan maken.

De boomgaarden in Zuid-India verkeren nog in het beginstadium en er wordt nog niet op commerciële schaal geteeld. De appelbomen kwamen al binnen twee jaar in productie, terwijl hier in heuvelachtige doorgaans zes tot zeven jaar overheen gaat.

Sinds 2011 zijn er in de omgeving van Karnataka naar schatting zo'n 8.000 appelbomen aangeplant.


Publicatiedatum: