Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwaartaalcijfers:

Lagere resultaten Camposol in lijn van verwachting

Camposol Holding verkocht in het tweede kwartaal 17.597 ton. Dat is een daling van 16,3% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015. De daling komt vooral voor rekening van het volume paprika, asperge, artisjok, druiven avocado's en zeevruchten. Het stijgende volume blauwe bessen kon het tij niet keren.

De omzet kwam uit op 54,2 miljoen dollar. Dat is 6,1% minder dan vorig jaar. De gemiddelde kosten stegen. Zo steeg onder andere de kostprijs voor asperges. De hogere verkoopprijs van blauwe bessen en avocado's konden het verlies niet compenseren. EBITDA kwam uit op 6,1 miljoen dollar, 14,6 procent lager dan een jaar eerder.

Het bedrijf blijft inzetten op diversifiëring door de productie in het AGF-segment en het Zeevruchten-segment te vergroten. Daarnaast wordt ingezet op directe verkoop aan retailers.

"De resultaten zijn in lijn met de verwachtingen, waarbij rekening is gehouden met de recent gestaakte onderdelen. We houden onze hernieuwde focus op de vers- en diepvriesmarkt en hebben positieve verwachtingen voor dit jaar. Vooral in de blauwe bessen en avocado's," aldus Manuel Salazar Diez Canseco, CEO van Camposol Holding.

De langetermijnverwachting voor exotische groenten en fruit zijn positief. De consumptie van avocado's en blauwe bessen neemt toe en er is ruimte voor groei in de belangrijkste markten. Vooral in de VS en Europa wordt een goede vraag verwacht.

Publicatiedatum: