Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Portugal: Sonae heeft omzetstijging van 4,4% in eerste halfjaar

Omzet Asda getroffen door deflatie

VS: Lagere winst in tweede kwartaal voor SpartanNash
SpartanNash had in het tweede kwartaal een omzet die jaar op jaar gelijk is gebleven. De omzet voor deze periode bedroeg in totaal $1,8 miljard (€1,59 miljard). De retailomzet nam af met 2,8% tot $501,8 miljoen (€443,1 miljoen), wat met name kwam door de daling van 3% in vergelijkbare winkelomzet. Voor deze daling kon echter worden gecompenseerd met de omzet van het groothandelssegment en de militaire afdeling van de keten. De netto winst bedroeg $32,6 miljoen (€28,8 miljoen), waarmee deze is afgenomen met 11,4%. (supermarketnews.com)

VK: Omzet Asda getroffen door prijsdeflatie
Asda zag in het afgelopen kwartaal zijn omzet dalen met 7,5%. Dit maakt deze periode het ergste kwartaal van Asda ooit. Volgens Walmart-CEO Doug McMillon komt dit slechte resultaat door de prijsdeflatie van voedingsmiddelen en de sterke concurrentie van de Britse supermarktsector. Discountketens als Lidl en Aldi zijn goedkoper dan zowel Asda als de andere drie grootste ketens van het Verenigd Koninkrijk (Tesco, Morrisons en Sainsbury's). Asda gaat in de komende vijf jaar zijn prijzen verlagen met in totaal £1,5 miljard (€1,73 miljard) om zo zijn consumenten proberen terug te winnen. (esmmagazine.com)



Walmart stelt winstverwachting bij na positief tweede kwartaal
Wamart heeft zijn jaarlijkse winstverwachting naar boven bijgesteld, nadat de resultaten van het tweede kwartaal beter uitpakten dan door analisten was voorspeld. De vergelijkbare winkelomzet bij Amerikaanse Walmart-vestigingen steeg in de afgelopen drie maanden met 1,6%, terwijl er slechts een stijging van 1% was verwacht. (esmmagazine.com)

Walmart positiever over toekomstige resultaten in de VS
Klik hier om het artikel te lezen.

Spanje: Coophuelva vermindert aardbeien-areaal
De Spaanse Coophuelva heeft zijn seizoen van 2015/2016 afgesloten met een volume van 18.603 ton aan bessen. De waarde hiervan is €56 miljoen, wat een stijging is van 5%. De aardbeien van dit seizoen werden getroffen door de plantenziekte Phytophthora, waardoor er aan het begin van het seizoen 40% van het volume uitviel. Dit leidde tot een verlies van tussen de 20.000 en 40.000 ton aan aardbeien per hectare. Coophuelva heeft besloten het areaal voor aardbeien te verminderen in het volgende seizoen. In plaats van 17 miljoen planten al er gewerkt worden met slechts 11 miljoen. Het areaal dat hierdoor vrijkomt wordt nu gebruikt voor blauwe bessen, frambozen en bramen, die naast areaal ook sterk groeien in zowel omzet als volume . (freshplaza.es/esmmagazine.com)

Portugal: Sonae heeft omzetstijging van 4,4% in eerste halfjaar
De Portugese retailer Sonae heeft in zijn eerste halfjaar een omzet gehaald van €2,43 miljard, oftewel een jaar-op-jaar omzetstijging van 4,4%. De omzetstijging werd behaald dankzij toegenomen omzet in het supermarktsegment, de wereldwijde uitbreiding van zijn verschillende afdelingen en het aflossen van schulden. (esmmagazine.com)

Amazon opent magazijn in haven van Tilbury

Amazon gaat een nieuw magazijn openen, waarmee meer dan 1.500 nieuwe banen worden gecreëerd. Het nieuwe centrum wordt geopend in het havengebied van Tilbury bij Essex. De faciliteiten zijn een onderdeel van het London Distribution Park dat in 2017 wordt geopend. (BBC)

Target CEO: "Meer concurrerend vermogen voor de korte termijn nodig"
Klik hier om het artikel te lezen.

Vietnam: Eerste 7-Eleven-vestiging in 2018

In februari 2018 zal mogelijk de eerste buurtwinkel van 7-Eleven worden geopend in Vietnam. 7-Eleven is van plan om in Vietnam aan de slag te gaan, nu er daar misschien sprake gaat zijn van soepelere wetgeving rondom nieuwe ondernemingen in de retailsector. In mei kwam de Vietnamese overheid met een wetsvoorstel om de vereisten minder streng te maken voor kleine winkels met een oppervlak van 500 vierkante meter of minder. De nieuwe wet kan met het einde van 2016 al in werking gaan. (english.vietnamnet.vn)

VK: Lidl bouwt nieuw distributiecentra
Lidl heeft een stuk terrein gekocht van 20 hectare bij Eurocentral. Dit gaat gebruikt worden voor de bouw van een nieuw distributiecentrum, dat onderdeel is van de plannen van Lidl voor uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk en voor 100 banen gaat zorgen. Ook heeft de keten een contract gesloten met Scottish Enterprise voor de bouw in 2017 van een nieuwe faciliteit van 58.000 vierkante meter in Coddington Crescent. (motherwelltimes.co.uk)

Publicatiedatum: