Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BRC voor Van Duijn Transport

Al enige tijd was Van Duijn HACCP-gecertificeerd, maar nu heeft het transportbedrijf ook een BRC-certificering, dat kan worden gezien als een uitgebreidere versie hiervan. BRC staat voor British Retail Consortium, de Britse brancheorganisatie van de detailhandel. Bij de BRC-certificering wordt ook naar de HACCP punten gekeken, maar deze keuring kent strengere eisen en kijkt verder. Zaken als procescontrole, directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers komen hierbij ook aan bod.



Vraag vanuit de markt
Vanuit de markt worden leveranciers steeds vaker gevraagd om aan strengere eisen te voldoen. Daarbij wordt verder gekeken dan alleen naar voedselveiligheid. Johan Moerman, kwaliteitsmanager bij Van Duijn: "Veel van de klanten van onze klanten zitten in Groot-Brittannië. Daar is BRC binnen de retail al veel langer een belangrijke norm. Dat maakt de stap naar BRC certificering wellicht wat logischer. Verder past het behalen van de BRC certificering goed bij de belangrijke rol die kwaliteit speelt binnen onze dienstverlening."

Kwaliteitskeurmerk
Het BRC Storage & Distribution keurmerk mag een kwaliteitskeurmerk worden genoemd. "Naast dat processen en procedures in orde moeten zijn, is BRC- certificering sterk gericht op de praktijk. Er is ook de nodige aandacht voor naleving, er worden meer chauffeurs geïnterviewd en de gestelde eisen liegen er niet om," vervolgt Moerman.

Voor meer informatie:
Transportbedrijf van Duijn en Zn. BV
Jogchem van der Houtweg 12
2678 AG De Lier
T: +31(0)174 522289
F: +31(0)174 522258
schade@vanduijntransport.nl
www.vanduijntransport.nl
Publicatiedatum: