Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Servië: Univerexport bouwt nieuw distributiecentrum | 7-Eleven heeft 60.000 winkels

3,6% meer omzet voor Zweedse ICA

Nieuwe supermarktsite online in Australië
De online supermarkt Aussie Farmers Direct heeft een nieuwe site online gezet onder de naam "The General Store". Aussie Farmers Direct begon met zijn e-commerce in 2005, maar heeft zich tot nu altijd gefocust op verse AGF. De nieuwe site is gericht op de omgeving van Melbourne. Binnenkort komt een tweede site online die Sydney als doelgebied heeft. (igd.com)

Thailand: Voorstel tot fusie tussen Metro Vietnam en Big C

De voorzitter van TCC Thailand, de miljardair Charoen Sirivadhanabhakdi, heeft een plan voorgesteld om Metro Vietnam te laten fuseren met Big C Thailand. De TCC-groep is met 97,94% de grootste aandeelhouder van Big C. Big C is in Thailand een marktleider binnen de supermarktsector en op het gebied van vastgoed. De keten heeft 700 verkooppunten, waaronder 125 grote supermarkten. (english.vietnamnet.vn)

VS: Lagere omzet voor Unified Grocers
Unified Grocers had in zijn derde kwartaal een vermindering in omzet van 8,7%, Ook was er sprake van een verlies van $2,2 miljoen (€2,56 miljoen, hoewel de bedrijfsopbrengsten gelijk bleven dankzij verminderde kosten en sterkere bruto winstmarges. De reden voor de lagere omzet was het wegvallen van de bedrijfsactiviteiten van Haggen in het zuidwesten van de VS. (supermarketnews.com)

Carrefour focust zich op buurtwinkels in China

Carrefour China gaat zich in de rest van 2016 meer richten op de ontwikkeling van zijn buurtwinkelnetwerk. De keten wil voor het eind van dit jaar tussen de 40 en 50 nieuwe vestigingen openen in Sjanghai, samen met 14 nieuwe Carrefour Easy-winkels. In tegenstelling tot de directe concurrentie in de buurtwinkelsector kan Carrefour gebruik maken van zijn huidige leveringsketen voor versproducten dankzij een eigen distributiecentrum voor AGF. (igd.com)

Walmart en Braziliaans bedrijf hebben plannen voor India

Walmart en een grote Braziliaanse supermarktketen hebben plannen om in India vestigingen te openen. De Indiase overheid heeft onlangs toestemming gegeven aan buitenlandse bedrijven om te investeren in retail in India, mits er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokaal geproduceerde goederen. Walmart wil nu een eigen Indiase afdeling opzetten, maar het Braziliaanse bedrijf zal misschien kiezen voor een partnerschap met een lokale retailer. De naam van het Braziliaanse bedrijf is door de Indiase overheid niet vrijgegeven. (indianexpress.com)

Zweden: 3,6% meer omzet voor ICA in eerste halfjaar

De Zweedse keten ICA heeft in de eerste helft van het jaar een netto omzetgroei gehad van 3,6% tot SEK 51,0 miljard (€5,4 miljard). Volgens de retailer komt dit door prijstoenames en een hoger volume. De winst steeg met 13,6% tot SEK 2,1 miljard (€221,0 miljoen). (igd.com)

VS: Target heeft winstdaling

In het tweede kwartaal is de winst van Target gedaald met 9,7% tot $680 miljoen (€600,7 miljoen). De keten heeft daarop de omzetverwachting voor de rest van het jaar naar beneden bijgesteld en gaat er nu van uit dat de vergelijkbare winkelomzet voor de rest van het jaar gelijk blijft of met 2% afneemt. De winst per aandeel is nu $1,23 (€1,09), wat hoger is dan de $1,13 (€1,00) die volgens analisten werd verwacht. De omzet daalde met 7,2% tot $16,2 miljard (€14,3 miljard). De vergelijkbare winkelomzet daalde met 1,1%. (usatoday.com)

Rusland: X5 verdubbelt netto winst

De Russische retailketen X5 heeft in zijn tweede kwartaal zijn netto winst weten te verdubbelen. Het bedrijf had een netto winst van 7,95 miljard roebel (€109,6 miljoen), wat 107,5% meer is dan vorig jaar. Volgens analisten loopt X5 hiermee in op de keten Magnit, wat het enige bedrijf is dat qua marktaandeel nog boven X5 uitsteekt. (Reuters)

Zuid-Afrika: Massmart is positief over toekomst

Het Zuid-Afrikaanse Massmart heeft zijn tussentijdse omzetcijfers bekendgemaakt voor de eerste helft van het jaar. De totale omzet steeg met 8,7% dankzij een vergelijkende winkelomzetgroei van 6,4%. De keten verwacht dat dat zijn winst toe zal nemen met ergens tussen de 8,4% en 15,9%, ondanks dat de economie in de thuismarkt duidelijk trager is geworden. (igd.com)

Zimbabwe: Sterkere omzet voor Meikles dankzij Pick n Pay
De omzet van het conglomeraat Meikles is gestegen met 10% dankzij zijn supermarktafdeling. De omzet van deze afdeling steeg ook met 10% tot US$395,3 miljoen (€349,2 miljoen). Het bedrijf is positief over de resultaten, vooral omdat er nu sprake is van een trage economie en prijsdeflatie. Het klantenverkeer is toegenomen met 7,6%, waarmee het omzetvolume toenam met 12,6%, terwijl de gemiddelde winkelwagen qua inhoud toenam met 3%. (igd.com)

7-Eleven heeft 60.000 winkels

7-Eleven heeft onlangs zijn 60.000ste vestiging geopend. De buurtwinkelketen staat bekend als de grootste ter wereld. Het bedrijf begon 89 jaar geleden als Southland Ice Company in Oak Cliff te Texas. In 1946 werd de naam veranderd in 7-Eleven, als verwijzing naar de openingstijden van 7 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds. Vorig jaar opende 7-Eleven 4.000 vestigingen, oftewel een winkel per twee en een half uur. De keten heeft vestigingen in Thailand, Taiwan, Zuid-Korea, China, Maleisië, Singapore, de Filipijnen, Australië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Hong Kong, Macau, Indonesië en de Verenigde Arabische Emiraten, vaak door middel van franchisenemers. (insideretail.asia)

Retail in China groter dan die van VS

China gaat dit jaar de VS in halen als de grootste retailmarkt ter wereld. Dit blijkt uit een verslag van eMarketer. Chinese consumenten zullen dit jaar US$4,886 biljoen (€4,32 biljoen) uitgeven, terwijl de uitgaves van consumenten in de VS neerkomen op US$4,823 biljoen (€4,26 biljoen). (insideretail.asia)

Servië: Univerexport bouwt nieuw distributiecentrum

De Servische retailer Univerexport is begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum vlakbij Novi Sad. Het terrein beslaat 30.000 vierkante meter en bestaat voor een groot deel uit een magazijn dat de goederen op gaat slaan die bedoeld zijn voor de retail- en groothandelskanalen van het bedrijf. (esmmagazine.com)

Publicatiedatum: