Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Santiago Zapata, Special Fruit:

"Sugar snaps hebben enorm potentieel in het snacksegment"

Tholen - De afname van sugar snaps groeit jaarlijks. "Met name de Scandinavische landen hebben interesse en ook Benelux en Frankrijk tonen steeds meer interesse. De dikkere groene peultjes hebben een enorm potentieel in het snack- of RTE-segment. Veel mensen weten niet precies hoe ze sugar snaps kunnen gebruiken, dus dat gaan we de komende jaren nog meer promoten", vertelt Santiago Zapata van Special Fruit.

Uit het vuistje
Sugar snaps kunnen zowel koud als warm worden gegeten. "In Scandinavië eten ze de sugar snaps zo uit het vuistje en is het product zeer populair. Ook op onze beursstand staan ze steevast als snack op de vergadertafels. De consument daarentegen moet dit nog ontdekken, daarom is de communicatie op onze verpakking zo belangrijk. Daar geven we de consument enkele tips mee van hoe ze gegeten kunnen worden."



De sugar snaps vallen onder het segment Speciale Groenten van Special Fruit. "Deze groente wordt jaarrond geïmporteerd uit veel verschillende landen. Momenteel komen ze uit Zimbabwe en Peru. Het product neemt een belangrijke plaats in bij Special Fruit. "Het feit, dat we sugar snaps jaarrond aanbieden aan onze klanten, toont het belang van de plaats die deze groente krijgt in ons assortiment."
 
Eerder een product voor Pasen
Rond de feestdagen neemt de vraag naar sugar snaps altijd extra toe. Kerst is niet het enige feest waarbij de sugar snaps populair zijn, het is eerder een product voor een periode zoals Pasen. De veelzijdigheid van sugar snaps leent zich hier het best toe, want het kan een frisse toets geven aan mooie slaatjes of aan hoofdgerechten toegevoegd worden als knapperige warme side dish. Daarom is er rond Pasen ook veel vraag voor promoties."



Mee in de lunchbox
Het prijsverloop van sugar snaps is redelijk stabiel. "Er zijn soms bepaalde periodes dat er tekorten zijn en het duurder is. Dan komen er geen boot- maar luchtvrachten." Special Fruit blijft zich verder ontwikkelen de komende jaren op het vlak van nieuwe verpakkingen en focus op het RTE-segment. "Dit gebeurt in samenwerking met supermarkten. We proberen ook via onze website en internet media veel informatie te verstrekken om het product bekender te maken. Het is bijvoorbeeld ideaal voor in de lunchbox van kinderen die naar school gaan", besluit Santiago.

Duurzaam
Special Fruit werkt bij de sugar snaps samen met Fair-fruit die duurzaam ondernemen en social compliancy hoog in het vaandel dragen. www.durabilis.eu/business/Fair-Fruit.

Voor meer informatie:
Santiago Zapata
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
Fax: +32-(0)3 3150843
www.specialfruit.be