Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Champignonteler garandeert voedselveiligheid na ziekte-uitbraak

Een Nieuw-Zeelands champignonteler, die vlakbij waterputten is gehuisvest, heeft het publiek over de voedselveiligheid van zijn product gerustgesteld vanwege een ziekte die naar schatting nu meer dan een kwart van Havelock North's 13.000 bewoners heeft getroffen.

Te Mata Mushrooms eigenaar Michael Whitaker bevestigde dat er bij de waterputten van het bedrijf op minder dan 500 meter geen sporen van E. coli zijn gevonden.

Slechts één lid van het bedrijf met 120 medewerkers had de ziekte opgelopen. Dat vormt geen indicatie dat het bedrijf de bron van de bacterie zou zijn. 

Op Facebook verdedigt hij zich: "In het licht van de huidige ziekte-uitbraak in Havelock North willen we onze klanten ervan verzekeren dat onze champignons veilig zijn om te eten. Het water dat het bedrijf gebruikt, is afkomstig uit onze eigen waterputten."

Bron: nzherald.co.nz
Publicatiedatum: