Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Algerijnse aardappelexporteur wacht al dagen aan de Tunesische grens

Algerijnse aardappelexporteurs worden gedwongen dagen te wachten aan de Tunesische grens bij de grensdoorlaatpost van Tebessa. Hoewel alle wettelijke procedures zijn gevolgd door de exporteurs, beweren ze dat de Tunesische douane de vrachtwagens met tonnen aardappelen niet toestaan het land binnen te komen.

Algerije en Tunesië tekenden een overeenkomst als onderdeel van de Arabische handelsorganisatie. Toch weigeren de Tunesische instanties de Algerijnse landbouwproducten. De exporteurs wachtten vier dagen bij de grensdoorlaatpost. Daarna kregen ze toestemming nadat de aardappelen nauwkeurig waren geïnspecteerd.

Exporteurs vertelden Echorouk dat de kleur van de aardappelen achteruit ging omdat de Tunesische instanties er zo lang over deden om de documenten aan de ondernemers te overhandigen. Zij vroegen de Algerijnse overheden maatregelen te treffen om een einde aan deze situatie te maken. Hun producten kunnen beschadigd zijn doordat ze vier dagen in de zon moesten wachten.

Bron: echoroukonline.com

Publicatiedatum: