Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Laatste acht jaar veel tegenwind gehad"

Norfresh failliet verklaard

Tholen – Dinsdag 16 augustus heeft de rechtbank van 's-Gravenhage AGF-handelsbedrijf Norfresh uit Poeldijk failliet verklaard. "We waren heel dicht bij een buitengerechtelijk crediteurenvoorstel, maar één van de kredietmaatschappijen wilde daar niet op wachten en heeft helaas het faillissement doorgedrukt", aldus de directie.

Norfresh werd in 1997 opgericht en sinds 2007 was het bedrijf gevestigd in een nieuw pand op het ABC-terrein in Poeldijk. "De afgelopen acht jaar hebben we veel tegenwind gehad. We kregen te maken met het ene na het andere probleem", vertelt Fred. "Zo hadden we te maken met veel debiteuren die niet konden betalen, variërend van huurders van het gebouw tot buitenlandse klanten, al dan niet als gevolg van de Russische boycot of de crisis. Voor ons soort bedrijven staan er dan geen subsidiepotjes klaar en is het moeilijk om op te boksen tegen de grote telersverenigingen."

Toekomst
Hoe de toekomst eruit zal zien, weet hij niet. "Ik heb nog wel wat ijzers in het vuur. Zo ben ik de afgelopen jaar betrokken geweest bij internationale tuinbouwprojecten en daar vandaan zijn al enkele aanvragen gekomen, maar ik sluit ook niet uit dat ik in de handel terugkeer. Ik heb toch veel kennissen en contacten in de branche. Hierbij wil ik ook al de mensen bedanken waar ik de laatste tijd veel steunbetuigingen van heb ontvangen en die begrip hadden voor de situatie waarin wij ons bevonden. Dat heeft me erg goed gedaan."