Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse kersenoogst gehalveerd

Het Britse kersenseizoen loopt op zijn eind en is door ongewone weersomstandigheden beïnvloed. "Het lenteweer heeft de bloeiperiode van sommige rassen beïnvloed, wat per ras tot verschillen in fruitzetting heeft geleid, " volgens Matt Foster van West Growers. "Met de temperatuurpiek in juli was het lastig omgaan, maar de hoge lichtniveaus dit jaar hebben tot fruit van uitzonderlijke kwaliteit geleid, vooral bij onze Kordia- en Reginagewassen. Ook de grootte is behoorlijk geweest en klanten hebben zeer positief gereageerd."

De vraag naar kersen is dit seizoen sterk geweest vanwege de lage beschikbaarheid in het hele land, wel 50% lager dan vorig jaar. In het Verenigd Koninkrijk is er geen echte concurrentie van geïmporteerde kersen behalve vroeg in juli van wat Spaans en Italiaans fruit. Momenteel wordt het laatste ras van het seizoen geoogst: Sweetheart.



Om de dienstverlening naar de klanten toe verder te verbeteren heeft West Growers een STAS kersensorteermachine gekocht die bij fruitverpakker Ackio staat. Ackio heeft dit seizoen alle kersen van West Growers verpakt op een lijn die, met de toevoeging van de STAS sorteermachine, nu in Europa de meest geavanceerde in zijn soort is. Het spoelt het fruit voordat een hydraulische sorteerder met een vortexbeweging het optilt en ontwart. Dan roteert de STAS sorteermachine om elke kers uit negen verschillende hoeken te fotograferen om de kwaliteit en de grootte van elke partij te beoordelen.

Matt: "Niet alleen is het nu voor klanten mogelijk alle soorten combinaties van criteria op te geven, maar het heeft ook tot een hogere opbrengst geleid, omdat het de verleiding voor handmatige verpakkers omzeilt om te nauwgezet te zijn, wat tot onnodige verspilling kan leiden. Ook kunnen we tot laat in het seizoen doorgaan, wanneer de kwaliteit op de rand balanceert – we weten dat onze sorteerder alleen de beste kersen eruit haalt."

Voor meer informatie:
Gemma Bessant
Wellpak (UK) Ltd
Tel: +44 (0)7779 247508
Email: gbessant@wellpak.co.uk
www.wellpak.co.uk
 
Publicatiedatum: