Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldi 18% goedkoper dan goedkoopste concurrent

"Lidl bepaalt assortiment met "big data"

Vroegtijdige hartziektes gelinkt aan gebrek aan vers AGF 
Volgens een Amerikaans onderzoek is er een verband tussen het gebrek aan toegang tot verse voedingsmiddelen en vroegtijdige hartziektes. "Eerder onderzoek wees al een verband aan tussen cardiovasculaire ziektes en achterwijken," zegt Jeffrey Wing van de Grand Valley State University in Grand Rapids, Michigan. "De enige factor die verband kon houden met hart- en vaatziekten die constant aanwezig was bij alle wijken die we hebben onderzocht, was het aantal winkels met een assortiment aan gezonde voedingsmiddelen." (Reuters)

H-E-B koopt zes locaties in Noord-Texas
H-E-B heeft zes locaties overgenomen van Sun Fresh Markets in het noorden van Texas. Het bedrijf onderzoekt nog hoe werkbaar nieuwe vestigingen op deze locaties gaan zijn, terwijl Central Market de belangrijkste keten van H-E-B zal blijven. Sun Fresh Markets is zijn winkels op de locaties aan het sluiten. (star-telegram.com)

Griekenland: forse omzetstijging voor Sklavenitis

De Griekse retailer Sklavenitis had in 2015 een omzetgroei van 40,8% tot €1,74 miljard. Dit komt voor een deel door de overname van Mart Cash & Carry, dat vroeger bekend stond als Makro Cash & Carry. De bruto winst nam toe met 164,4% tot €25,6 miljoen. Naar verluid is Sklavenitis nu in onderhandeling met banken om een reddingspoging voor het failliete Marinopoulos op te zetten. (igd.com)

VS: Target heeft problemen met houdbaarheid versproducten
Omdat consumenten niet vaak genoeg bij Target langsgaan voor boodschappen, is er een probleem ontstaan rondom het versaanbod van de keten. Vers vlees, fruit en groente vergaat voordat het kan worden verkocht. Volgens de Wall Street Journal heeft het assortiment aan versproducten van Target een negatief effect op de winst van het bedrijf. Target heeft gewaarschuwd dat zijn omzet in het laatste kwartaal 2% af kan nemen. CEO Brian Cornell heeft verschillende veranderingen doorgevoerd om het supermarktsegment van Target te verbeteren. Dit segment is goed voor een vijfde van de totale omzet van Target. Een aantal veranderingen waren onder andere het veranderen van management en meer biologische en glutenvrije producten in het assortiment. (wcvb.com)

Waarom niemand boodschappen bij Target doet

Klik hier om het artikel te lezen.

VS: The Fresh Market werkt samen met Supervalu
Supervalu en The Fresh Market hebben voor de lange termijn een leveringscontract gesloten. Hiermee zal Supervalu als groothandelaar goederen leveren aan The Fresh Market. Supervalu heeft onder het management van de onlangs aangestelde CEO Mark Gross meer focus gelegd op het uitbreiden van zijn activiteiten als groothandelszaak. Zo wil het bedrijf zijn discountketen Save-A-Lot als zelfstandige onderneming laten werken. Deze focus op de groothandelssector brengt Supervalu terug naar hoe de onderneming ooit begon, voordat het bedrijf de keten Albertsons in 2006 overnam. Verder wil Supervalu 22 Food Lion-vestingen overnemen en is er ook een leveringscontract getekend met Marsh Supermarkets, dat een netwerk van 70 vestigingen heeft. (igd.com)

Thailand: Like-for-like-omzet Big C neemt af in eerste halfjaar

Big C Thailand heeft in het eerste halfjaar een afname in zijn omzet gehad. De reden hiervoor is de afname in retailomzet van 1,3%. De like-for-like-omzet nam in het eerste en tweede kwartaal af met respectievelijk 2,9% en 4,0%. Big C is van plan om in 2016 6 hypermarkten, 3 Big C-markten en 75 Mini Big C-vestigingen op te zetten, met inbegrip van franchisewinkels. (igd.com)

Walmart meldt naar verwachting redelijke winst
Ondanks de moeilijke retailsector verwacht analisten van Wall Street dat Walmart dankzij een sterke omzet in het supermarktsegment een redelijk goed kwartaal heeft gehad. Het netto inkomen van het tweede kwartaal wordt geschat op $3,2 miljard (€2,8 miljard), tegenover de $3,48 miljard (€3,08 miljard)van een jaar geleden). (ualrpublicradio.org)

India: Metro licht plannen toe
Metro India is van plan om INR4 miljard (€53,1 miljoen) te investeren en met 2020 50 winkels te hebben geopend. Het nieuwe plan van het bedrijf is gericht op het verkrijgen van een groter marktaandeel en het vermeerderen van de eigen waarde, waarbij er specifiek op zes tot zeven regio's wordt gefocust. Verder begint Metro in Jaipur met online retail, door middel van een bezorgdienst. (igd.com)

VS: Coborn onthult nieuw supermarktformat
Klik hier om het artikel te lezen.

Lidl bepaalt assortiment met "big data"

Lidl investeert momenteel fors in nieuwe IT-systemen, die het consumentengedrag systematisch moeten analyseren. Volgens Lidl draait het om een "business intelligence"-systeem dat een steeds grotere rol zal spelen om te zien of retailers succesvol zijn. Het doel van het systeem is om zo het assortiment te optimaliseren qua prijs en aanbiedingen, zodat de keten meer concurrerend vermogen krijgt. (retaildetail.eu)

Circle K Hong Kong heeft omzetgroei

Convenience Retail Asia had in zijn eerste halfjaar een omzetgroei van 4,7%. De like-for-like-omzet steeg met 5,2%. Het bedrijf beheert in Hong Kong de keten Circle K. (igd.com)

VK: Aldi 18% goedkoper dan goedkoopste concurrent

Het brancheblad The Grocer heeft Aldi eenmalig opgenomen in zijn wekelijkse prijsvergelijking. Daarin worden 33 producten vergeleken. Aldi bleek hierij 18% goedkoper dan zijn goedkoopste concurrent. Voor de 33 producten betaal je bij Aldi £39,03 (€44,83), wat ruim £25 (€28,72) minder is dan bij Waitrose. (mirror.co.uk

  • Aldi - £39,03 (€44,83)
  • Asda - £47,55 (€54,62)
  • Morrisons - £49,22 (€56,54)
  • Tesco - £51,29 (€58,91)
  • Sainsbury's - £52,98 (€60,85)
  • Waitrose - £64,40 (€73,97)
VS: Martin's lanceert online diensten
Martin's Super Markets is begonnen met Groceries to Go. Dit is een online dienstverlening voor het bestellen en afhalen van boodschappen. Directeur McClellan zegt dat de ontwikkeling van de dienst twee jaar heeft geduurd. (southbendtribune.com)

Filipijnen: Rustan benoemt nieuwe CEO
Rustan Supercenters, dat onderdeel is van Dairy Farm International, Irwin Lee benoemd als nieuwe CEO. Irwin Lee is in het verleden directeur geweest van P&G in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en ten slotte Noord-Europa, maar stopte vorig jaar met deze functie. Irwin Lee heeft zodoende 30 jaar ervaring, die hij nu meeneemt in deze functie in zijn thuisland. (igd.com)



Publicatiedatum: