Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter de Clercq, DCU Potatoes:

"Als aardappelgroothandelaar ben je veredeld transporteur"

Tholen - Met al meer dan 50 jaar ervaring is DCU Potatoes in Zwalm de laatste jaren hard gegroeid. Het bedrijf heeft fors geïnvesteerd in nieuwe verpakkingslijnen. Ook de toekomstplannen zijn gericht op het verder uitbouwen van de verpakte aardappel. "Eind dit jaar of begin 2017 is nog een uitbreiding gepland van 1.800 vierkante meter loodsen, waar de aardappelen gesorteerd, gewassen en verpakt zullen worden", vertelt eigenaar Peter de Clercq. "Wij sorteren, wassen en verpakken aardappelen en uien en leveren ook rechtstreeks van de teler naar de fabriek."



Veredeld transporteur
Volgens hem is het in de aardappelhandel niet altijd even makkelijk. "Vooral bij het leveren aan industrie wordt het moeilijker. De winstmarges worden steeds krapper. Eigenlijk zijn we maar een veredeld transporteur. Momenteel is de industrie onze grootste afnemer, maar we focussen ons steeds meer op het verpakken en exporteren van aardappelen. Het is een feit dat de industrie de 'handelsschakel' er steeds meer tussenuit laat en zelf rechtstreeks naar de teler gaat. Daarom richten we ons ook op andere klanten."





De verpakkingswereld loopt volgens hem ook niet altijd van leien dakje. "Maar je kunt in deze branche beter prijsgericht verkopen. Natuurlijk blijft er steeds concurrentie. Dat mag en moet zelfs als het maar gezond blijft. Het is onze doelstelling om als bedrijf zo goed mogelijk te profileren en zo een mooie winst te boeken."



DCU Potatoes in Zwalm is opgericht door Wijlen Urbain De Clercq en Zijn echtgenote Raphaelle Leus in 1964. Het bedrijf is een groothandelaar van aardappelen en uien.





Voor meer informatie:
Peter de Clercq
D.C.U. Potatoes
Huttegemstraat 52
9630 ZWALM
(055) 49 95 97
(055) 49 69 52
info@dcupotatoes.be