Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rien Panneman over overname C.G. Timmermans:

"Het is een kwalitatief goed bedrijf, daar kunnen wij wat mee!"

Tholen - Vanochtend maakte de Staay Food Group bekend dat per 1 september 2016 de activiteiten van C.G. Timmermans worden overgenomen door Frupaks-Vernooij. Hoewel volgens Jan Timmermans de laatste handtekening nog niet is gezet, zag Rien Panneman van Staay geen reden om de overname nog niet aan te kondigen. "De intentie-overeenkomst is getekend."

Zijn leeftijd en gebrek aan opvolging waren voor Jan Timmermans de belangrijkste aanleiding om zijn bedrijf van de hand te doen. "Ik ben 66 jaar oud en heb geen kinderen die interesse hebben om het bedrijf over te nemen. Dit is geen makkelijk besluit - mijn grootvader C.G. Timmermans heeft in 1905 het bedrijf opgericht - maar je moet op een bepaald moment de keuze maken. Ik ben tevreden met de overname, maar het is er één met pijn in het hart. Ik heb mijn hele leven in het fruit gewerkt."



Rien Panneman en Jan Timmermans

Timmermans werd "via een andere partij" door de Staay Food Group benaderd, maar volgens de fruithandelaar is de overnamepartner een logische. "Frupaks-Vernooij, onderdeel van de Staay Food Group, is een bekende partij in de fruithandel. Er staat in onze handel nog best wat te gebeuren, waarbij een consolidatieslag niet uit zal blijven. Van de partijen die de in de toekomst de supermarkten gaan beleveren, zou dit er heel goed één kunnen zijn."

Volgens Rien Panneman is de overname door Staay weliswaar bewust gezocht, maar ook op hun pad gekomen. "C.G. Timmermans is een kwalitatief goed bedrijf, daar kunnen wij wat mee. De activiteiten sluiten goed aan op die van Frupaks-Vernooij. Er zitten geen doublures in, want dan zouden we er weinig aan hebben."

Timmermans zal voorlopig onder eigen naam en met dezelfde mensen onder directie van Frupaks-Vernooij de activiteiten voortzetten in Vleuten. Of ook in de toekomst de naam Timmermans behouden blijft, moet volgens Panneman de komende maanden blijken. "Voor de directe toekomst hebben we het besluit genomen dat de naam behouden blijft." Voor Jan zelf is het geen must. "Ik verwacht zelf dat het bedrijf binnen een aantal maanden onder de Staay-vlag zal opereren."

Op de vraag of de rendementen in de fruithandel zo tevredenstellend zijn om een ander fruitbedrijf over te nemen, antwoordt Rien: "Ik heb nog nooit een rendement gehad waar ik tevreden over was. Het is in het hardfruit niet gemakkelijk en door de Russische boycot hebben we best een stap naar achteren gedaan. Op deze manier gaan we de omzet verhogen en dat past in het streven naar de optimalisatie van omzet en kosten."

Of er nog meer bedrijven op de planning staan om over te nemen? "Dat sluiten we niet uit, meer wil ik daar op dit moment niet over zeggen", besluit Rien Panneman.