Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Huijbregts koeltechniek levert installatie met CO2 als koudemiddel

Firma Jansen start bouw nieuwe loods voor sorteren en bewaren van bonen

In 2016 start de firma Jansen met de bouw van een volledig nieuwe loods voor het sorteren en bewaren van bonen. Met het oog op de toekomst van de huidige koudemiddelen alsmede de strenger wordende milieu eisen zijn verschillende gesprekken gevoerd over de keuze van de koelinstallatie.

Uiteindelijk heeft Huijbregts koeltechniek een installatie aangeboden met CO2 als direct koudemiddel. In januari zal worden begonnen met het aanleggen van deze installatie.
Door te kiezen voor deze oplossing is zeer bewust gekeken naar de toekomst. De uitfasering van synthetische koelmiddelen is in volle gang en de maatregelen om het broeikaseffect te beperken nemen enorm toe.

De geplaatste installatie bestaat uit 3 Bitzer zuigercompressoren welke binnen worden opgesteld met een koelvermogen van ca. 125 kWatt. In de te koelen ruimte worden 4 Goedhart verdampers geplaatst met ieder een onafhankelijke ontdooiregeling en besturing. In de cel kan 50% van de ruimte worden gebruikt om producten snel terug te koelen door middel van een tarp systeem. Het tarp systeem blijft demontabel waardoor het eveneens mogelijk is de gehele ruimte te gebruiken voor het bewaren van producten.

De installatie valt op dit moment onder de huidig geldende EIA regeling. Dit levert voor de aanschaf van de installatie een fikse fiscale subsidie op.

Voor meer informatie:
Huijbregts Koeltechniek
Neerloopweg 34
4814 RS Breda
+31 (0) 76 542 57 34
www.huijbregtskoeltechniek.nl

Publicatiedatum: